Славиша Стоянович: Имаме 7 дни за тактиката срещу Лудогорец

"Кабов отиде на преглед в болница, чакаме резултат"

Славиша Стоянович: Имаме 7 дни за тактиката срещу Лудогорец

Наставникът на Левски Славиша Йоканович остана умерено доволен след проверката срещу втородивизионния Локомотив София (2:0), която бе организирана, за да не губи отборът игрова практика по време на паузата за националните отбори. Както е известно, лидерът в Първа лига подновява първенството на 20 октомври с голям мач срещу Лудогорец в Разград.

„Това беше приоритетът ни, както и да си отпочинат малко играчите, които натрупаха повече минути. През последните 2-3 дни направихме няколко по-леки тренировки”, коментира словенският специалист.

Въпреки неофициалният характер на мача двама от младите играчи на „сините” – нападателите Илия Димитров и Атанас Кабов бяха заменени принудителни след получени контузии. По-сериозно изглеждаше положението на втория, който претърпя удар в главата.

„Не мога кажа какво е състоянието на Атанас Кабов. Илия Димитров вече дълго време го мъчи някаква контузия. Кабов, ако не се лъжа, отиде на преглед в болница. Чакаме резултат. Да, мисля, че ударът при него беше в главата. След него той не се чувстваше добре, не можеше да пази равновесие. Нека видим резултатите.”

За Левски в мача неофициален дебют направи бразилският нападател Луан Виана.

„Луан Виана? Все още е малко тежък. По време на мача видях някои позитивни неща от него. Определено се потруди. Все още има много неща, които да изглади. Понеже имаше въпроси за теглото, може би трябва да свали и някой друг килограм. Въпреки всичко той много се труди, помагаше и във фаза защита. Относително добре се представи.”

„Имаме още 7 дни за работа. Малко ни натежават контузиите, но по-важното е, че почти всички сме тук. Имаме само двама играчи, които са с националните си отбори – Горанов и Холмар Ейолофсон. Все още имаме играчи с контузии, но въпреки това имаме цяла седмица да работим заедно по тактиката за мача срещу Лудогорец.”

„Богдан Вашчук се оплака от леки болки и не го пуснах днес, защото не исках да рискувам. Надявам се да не е нещо сериозно”, допълни Славиша Стоянович.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки