Да, Да, Да!!! 3 от 3 за "Лъвовете"!!! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ивелин Попов и компания с епичен обрат на "Васил Левски"

Да, Да, Да!!! 3 от 3 за "Лъвовете"!!! (ВИДЕО+СНИМКИ)

България записа трета поредна победа в турнира Лига на нациите, след направи обрат до 2:1 срещу гостуващия Кипър. Резултатът бе открит в 41-ата минута от Кастанос, но след почивката „лъвовете” обърнаха с попадения на Десподов (59`) и Неделев (67`), за да запишат нови три точки в актива си. Така селекцията на Петър Хубчев остава на първата позиция в Група 3 на Лига С, Норвегия е с 6 (след като по-рано победи Словения), Кипър е само с 3 точки, а словенците нямат точка в актива си.



Срещата започна с домакински натиск, но футболистите на Кипър бяха добре групирани в отбрана и удържаха устрема на „лъвовете”. Селекцията на Петър Хубчев  правеше опити да пробие бетона на островитяните с флангови атаки, но липсваше точност при завършващия удар.



В 32-ата минута късметът обърна гръб на националите ни, когато Тодор Неделев центрира от корнер, Сотириу засече с глава в опит да изчисти и за малко да прониже собствената си врата.



В 41-ата минута гостите откриха резултата след колективна грешка в отбраната ни. При центриране към левия фланг Страхил Попов загуби равновесие и падна, опитвайки да изчисти, Авраам овладя в близост до аутлинията и върна за включилия се Кастанос, който останал между трима футболисти на домакините успя да нанесе удар и прати топката в мрежата.



„Лъвовете” започнаха изключително офанзивно в първите минути след почивката, като в 50-ата минута Ивелин Попов проби отляво, но нямаше добър ъгъл за удар и опита да намери Тодор Неделев, но нападателят бе изпреварен от бранител. Кипърци организираха бърза контраатака, Сотириу остана сам срещу Пламен Илиев, но шутира силно над вратата.





В 59-ата минута националите ни матираха отбраната на гостите с великолепна триходова комбинация. Тодор Неделев направи впечатляващ дълъг пас за Страхил Попов, той в движение насочи за Кирил Десподов и нападателят заби с глава топката в мрежата за 1:1, като това е негов първи гол с националната фланелка.




Осем минути по-късно обратът стана пълен. Ивелин Попов проби отдясно, чукна технично за Страхил Попов, който разтегли наляво, а Тодор Неделев засече кълбото и с мощен шут прониза мрежата на кипърци за втори път.



„Лъвовете” задържаха аванса си, а в последните минути бяха подложени на сериозен щурм от страна на гостите, но в крайна сметка затвориха мача при 2:1 в своя полза.

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки