Лудогорец почти отпадна от Лига Европа след 1:1 в Кипър (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите изпуснаха положения в началото, после затънаха в посредственост

Лудогорец почти отпадна от Лига Европа след 1:1 в Кипър (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец завърши наравно 1:1 като гост на АЕК Ларнака в двубой от Група А на Лига Европа. Резултатът бе открит от Джоди Лукоки в 7-ата минута, но Ларена изравни от дузпа в 25-ата минута. Двата тима записаха в актива си по една точка, но  Цюрих вече има пълен актив от 9 точки, а Байер води е втори с 6 точки.

Лудогорец започна ударно мача на ст. „Нео ГСП” в Никозия и в 3-ата минута разградчани откриха резултата, но попадението на Вандерсон бе отменено заради засада на Марселиньо.



Това не обезкуражи „орлите”, които продължиха с офанзивата и в 7-ата минута Натанаел получи на левия фланг и с отличен пас намери Лукоки в наказателното поле, нападателят с едно движение отклони към долния ляв ъгъл за 1:0.



Домакините отвърнаха и можеха веднага след гола да изравнят. Недялков не се намеси добре при центриране и топката попадна в Тричковски, който остана сам срещу Ренан, но бразилският вратар отби удара му с крак.



В следващия четвърт час „орлите” доминираха на терена и създадоха няколко чисти положения, но липсваше точен завършващ удар, с който да се увеличи аванса на тима от Разград.

В 13-ата Вандрсон центрира от корнер, Моци засече с глава, но топката срещна левия страничен стълб.

Две по-късно Кешеру предпочете удар пред пас за Вандерсон и прати в аут, като топката мина близо до целта.




В 24-ата минута Антон Недялков допусна сериозна грешка, правейки слаб пас в централната зона, но успя да я поправи и отне. Минута по-късно Моци не успя да изчисти добре при центриране, Ренан тръгна да излиза да чисти, но бе изпреварен от Тричковски и стражът изблъска в гръб футболиста на домакините, за което бе отсъдена дузпа. Ларена бе точен от бялата точка и резултатът бе изравнен.



След изравнителния гол темпото на игра спадна и положения липсваха. Малко преди почивката Лукоки отправи силен диагонален удар, но малко над напречната греда.

След почивката по-активният тим бе АЕК и домакините често стигаха до наказателното поле на Лудогорец, притеснявайки отбраната на „орлите”.



В 53-ата минута Хевел отправи силен шут, но за щастие на Ренан топката профуча покрай левия страничен стълб.

Лукоки бе изведен отдясно в 62-ата, преодоля Гонзалес, но след това подаде лошо за Вандерсон, а секунди по-късно Марселиньо завърши атаката с неточен удар.



Финалните минути на срещата минаха под диктовката на кипърците, които натиснаха да отбележат втори гол, който да им донесе трите точки. В 83-ата Тричковски пробва задна ножица, а след като топката бе блокирана, Тете нанесе силен диагонален изстрел, но над сглобката на вратата.



Лудогорец успя да удържи на офанзивата и не допусна ново попадение, но точката едва ли ще бъде достатъчна на "орлите" за следващия етап от надпреварата.

АЕК ЛАРНАКА: 25. Рамирез, 2. Силва, 4. Труюлс, 6. Катала, 7. Ларена, 11. Тете, 12. Тричковски, 13. Хевел, 18. Гонзалес, 19. Йоану, 99. Яну

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 3. Недялков, 6. Натанаел, 18. Дяков, 10. Кампаняро, 92. Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю

----------------------------------------------------------------------------------------------

АЕК - Лудогорец 1:1
0:1 Лукоки (7`)
1:1 Ларена (25`)

90+4` Край на двубоя!!!
90+1` Картон и за Сисиньо.
90`Четири минути добавено време.
90`Жълт картон за Горалски.
88`Лукоки намери Швиерчок в пеналта, но ударът на нападателя бе блокиран.
84`Кешеру е заменен, в игра влиза Швиерчок.
83` Тете е заменен, влиза Асобре,
83`Тричковски пробва задна ножица, но ударът му бе блокиран от Махлангу, последва много опасен удар от въздуха на Тете,но отново извън целта!
81` Втора смяна за Лудогорец, Махлангу влиза в игра на мястото на Дяков.
77 ` Нов неточен удар на Тричковски.
74`Тричковски получи в наказателното поле но загуби равновесие и не успя да затрудни с удара си Ренан.
72` Труюлс напуска игра, влиза Акоран.
70` Добър пробив на Вандерсон през центъра, но със слабо последно подаване.
65` Ренан излиза да спре опасна атака на АЕК, избиваки с глава. Топката попадна в Игор Силва, който стреля, но бразилският вратар успя отново да избие с глава!
63` Кампаняро е заменен, влиза в игра  Горалски. В АЕК Йоану е заменен, на негово място Флоран.
62` Хубав извеждащ пас за Лукоки, той успя да преодолее Гонзалес и пробва да намери включващия се Вандерсон, но той закъсня и не успя да нанесе удар. Последва връщане за Марселиньо, който би в аут.
53` Късмет за Лудогорец! Йоану пусна за Яну, той пропусна топката и Хевел пробва силен удар с левия крак по земя, кълбото мина на сантиметри от левия страничен стълб!
51` Удар на Кешеру, който е отклонен от бранител в корнер.
48`  Жълт картон за Натанаел.
46` Начало на второто полувреме!
45+3` Край на първата част!
45+2` След слабо изпълнение на тъч топката получи Тете, проби отдясно и пробва силен шут, но Ренан отби в корнер!
45` Страхотен диагонален шут на Лукоки извън пеналта, но топката профуча над напречната греда!
41` Вандерсон центрира от корнер, топката бе избита към Натанаел, който пробва шут извън пеналта, но бранител изби.
39` Силва пробва далечен удар без да затрудни Ренан.
37` Бърза атака отдясно на домакините завършва със слабо центриране на Игор Силва.
32`Опасна атака отдясно за домакините, но Тричковски центрира слабо и опропасти добра възможност за АЕК.
25` Гол на Ларена от дузпа.
25` Дузпа за АЕК! Моци изчисти лошо, наложи се да излиза Ренан, но вратарят бе изпреварен от Тричковски и стражът направи нарушение, за което реферът посочи бялата точка.
24` Груба грешка на Антон Недялков и много неточен пас, който можеше да доведе до опасност пред вратата на Лудогорец, но българинът поправи грешката си.
21` Хевел получава жълт картон, след като спря перспективна атака на гостите.
15` Кешеру получи в наказателното поле, но вместо да подаде на непокрития Вандерсон, реши да бие и прати покрай гредата!
13` Малшанс! Нов отличен пас на Вандерсон, Моци засече с глава, но топката се отби в левия страничен стълб!
10`Нова добра атака на Лудогорец, Лукоки пропусна заВандерсон, но последвали пас към Лукоки не мина.
9` Бърз отговор на домакините, Недялков не се намеси както трябва при центрира и топката попадна в Тричковски, но останал сам срещу Ренан футболистът на АЕК не успя да преодолее стража на Лудогорец, който изби с крак в корнер!
7` ГООООООЛ!!!! Натанаел направи отличен пас от левия фланг, а Лукоки без колебание с едно движение отклони към долния ляв ъгъл за 1:0!!!
3` Гол на Лудогорец е отменен заради засада
НАЧАЛО НА ДВУБОЯ!

 


 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки