ЦСКА ще затвърждава победна статистика срещу Берое

Бикел титуляр в трети пореден мач, Раинов се завръща сред 11-те на Берое

ЦСКА ще затвърждава победна статистика срещу Берое
Берое посреща ЦСКА днес от 15:00 часа в последния 13-и кръг от първото завъртане в елита. Ако се вярва на безпристрастната статистика, то мачът този следобед край Аязмото би трябвало да е само приятна разходка за ЦСКА.
 
От новото летоброене, след като „червените" заиграха в елитната група, те нямат по-лесен съперник от Берое. В последните 6 мача между двата отбора старозагорци са стигнали само до едно равенство у дома - 1:1, и то в мач без интрига. Останалите 5 мача са красноречиви - 5 победи на ЦСКА при голова разлика 15:0. Това прави средно по 3 гола на мач, което е явно изразено превъзходство в мач, който поне на пръв поглед изглежда, че крие някаква интрига.
 
В Берое едва ли са забравили загубата си на „Българска армия" с 0:6 на 10 декември миналата година, когато Фернандо Каранга вкара хеттрик. Не бе по-трудно и гостуването на „червените" в Стара Загора малко повече от 3 месеца по-рано, когато Берое тръгва да се надиграва с ЦСКА, но не издържа на пресата на съперника и бързо допусна 3 попадения във вратата си за 0:3.
 
Срещу един от претендентите за титлата заралии ще опитат да затвърдят прогреса си този сезон. Армейците пък все още трябва да убеждават с играта си и победите с по 3:0 над Септември и Етър след злополучното вечно дерби не могат да са сериозен критерий за подобрение в представянето. Истината ще се види днес в Стара Загора.
 
На линия за зелените след контузия е капитанът Мартин Райнов. Очаква се той да се завърне сред 11-те, като вероятно ще измести от състава Гаджев. Бившият халф на Левски направи дебют в миналия кръг срещу Витоша (2:1), но е имал леки здравословни проблеми през седмицата и днес по-скоро ще остане резерва. Поне така тренираха старозагорци вчера - с Райнов и Цветков в средата на терена, Иван Минчев зад нападателя, Камбуров и Бригидо и Вандерсон по крилата.
 
Борислав Цонев се завръща в групата, но подобно на Гаджев не е напълно готов да стартира от първата минута и се очаква да остане резерва. Сред титулярите отново ще попадне изтърпелият наказание Бандаловски, който заменя Милен Желев. Защитата пак ще е изцяло българска, като в центъра ще действат Ангелов и Хаджиев, а Василев ще е отляво. Алкан остава извън сметките, тъй като доскоро лекуваше травма, после имаше лични ангажименти в Холандия и е назад с подготовката.
 
На върха на атаката все така ще се разчита на Камбуров. Той игра без успех в ЦСКА през пролетта на 2013 г. и съвсем за кратко през лятото на 2014 г. В Берое обаче голаджията плува в свои води. Този сезон 38-годишният таран има 7 гола в 12 мача, но пък не е вкарвал на армейците от 4 години и половина. За последно го прави с екипа на Локо Пд при 2:0 на 13 април 2014 г.
 
ЦСКА пък тренира в Панчарево вчера следобед, след което замина за Стара Загора. Армейците отново са без контузените Жеферсон и Енрике, но с изключение на тях нямат други сериозни кадрови проблеми. В трета поредна среща вътрешен халф ще е Бикел, който отново ще партнира на Пинто. Може да има и някои промени в атака, като не е изключено в предни позиции да са Мауридес и Coy.
 
Заралии обичат да пресират и да влизат твърдо в единоборствата и червените се готвят за здрава битка по терена. ЦСКА ще направи пореден опит да спечели с любимото на треньора Ел Маестро 1:0. Досега армейците не са побеждавали с такъв резултат в първенството. Столичани отново ще действат на сигурно в дефанзивен план, но този път се очаква да бъдат по-активни в предни позиции, за разлика от мачовете им с Левски, Лудогорец и Ботев Пд.
 
Двубоят днес ще се играе при много добро време за сезона - ще е слънчево, а температурата се очаква да е около 20-21 градуса. Интересът към срещата е висок. Армейците ще бъдат подкрепяни от 2500 свои привърженици, а на трибуните ще присъстват поне 7000 зрители.

 

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки