ЦСКА ще затвърждава победна статистика срещу Берое

Бикел титуляр в трети пореден мач, Раинов се завръща сред 11-те на Берое

ЦСКА ще затвърждава победна статистика срещу Берое
Берое посреща ЦСКА днес от 15:00 часа в последния 13-и кръг от първото завъртане в елита. Ако се вярва на безпристрастната статистика, то мачът този следобед край Аязмото би трябвало да е само приятна разходка за ЦСКА.
 
От новото летоброене, след като „червените" заиграха в елитната група, те нямат по-лесен съперник от Берое. В последните 6 мача между двата отбора старозагорци са стигнали само до едно равенство у дома - 1:1, и то в мач без интрига. Останалите 5 мача са красноречиви - 5 победи на ЦСКА при голова разлика 15:0. Това прави средно по 3 гола на мач, което е явно изразено превъзходство в мач, който поне на пръв поглед изглежда, че крие някаква интрига.
 
В Берое едва ли са забравили загубата си на „Българска армия" с 0:6 на 10 декември миналата година, когато Фернандо Каранга вкара хеттрик. Не бе по-трудно и гостуването на „червените" в Стара Загора малко повече от 3 месеца по-рано, когато Берое тръгва да се надиграва с ЦСКА, но не издържа на пресата на съперника и бързо допусна 3 попадения във вратата си за 0:3.
 
Срещу един от претендентите за титлата заралии ще опитат да затвърдят прогреса си този сезон. Армейците пък все още трябва да убеждават с играта си и победите с по 3:0 над Септември и Етър след злополучното вечно дерби не могат да са сериозен критерий за подобрение в представянето. Истината ще се види днес в Стара Загора.
 
На линия за зелените след контузия е капитанът Мартин Райнов. Очаква се той да се завърне сред 11-те, като вероятно ще измести от състава Гаджев. Бившият халф на Левски направи дебют в миналия кръг срещу Витоша (2:1), но е имал леки здравословни проблеми през седмицата и днес по-скоро ще остане резерва. Поне така тренираха старозагорци вчера - с Райнов и Цветков в средата на терена, Иван Минчев зад нападателя, Камбуров и Бригидо и Вандерсон по крилата.
 
Борислав Цонев се завръща в групата, но подобно на Гаджев не е напълно готов да стартира от първата минута и се очаква да остане резерва. Сред титулярите отново ще попадне изтърпелият наказание Бандаловски, който заменя Милен Желев. Защитата пак ще е изцяло българска, като в центъра ще действат Ангелов и Хаджиев, а Василев ще е отляво. Алкан остава извън сметките, тъй като доскоро лекуваше травма, после имаше лични ангажименти в Холандия и е назад с подготовката.
 
На върха на атаката все така ще се разчита на Камбуров. Той игра без успех в ЦСКА през пролетта на 2013 г. и съвсем за кратко през лятото на 2014 г. В Берое обаче голаджията плува в свои води. Този сезон 38-годишният таран има 7 гола в 12 мача, но пък не е вкарвал на армейците от 4 години и половина. За последно го прави с екипа на Локо Пд при 2:0 на 13 април 2014 г.
 
ЦСКА пък тренира в Панчарево вчера следобед, след което замина за Стара Загора. Армейците отново са без контузените Жеферсон и Енрике, но с изключение на тях нямат други сериозни кадрови проблеми. В трета поредна среща вътрешен халф ще е Бикел, който отново ще партнира на Пинто. Може да има и някои промени в атака, като не е изключено в предни позиции да са Мауридес и Coy.
 
Заралии обичат да пресират и да влизат твърдо в единоборствата и червените се готвят за здрава битка по терена. ЦСКА ще направи пореден опит да спечели с любимото на треньора Ел Маестро 1:0. Досега армейците не са побеждавали с такъв резултат в първенството. Столичани отново ще действат на сигурно в дефанзивен план, но този път се очаква да бъдат по-активни в предни позиции, за разлика от мачовете им с Левски, Лудогорец и Ботев Пд.
 
Двубоят днес ще се играе при много добро време за сезона - ще е слънчево, а температурата се очаква да е около 20-21 градуса. Интересът към срещата е висок. Армейците ще бъдат подкрепяни от 2500 свои привърженици, а на трибуните ще присъстват поне 7000 зрители.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки