ДРАМА: Черно море се върна от Ада, за да бие Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Моряците" изстрадаха четвъртфинала за Купата на България след инфарктни дузпи!

ДРАМА: Черно море се върна от Ада, за да бие Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Черно море се класира за четвъртфиналите на Купата на България след драматична победа над Левски след дузпи. „Сините” поведоха в 9-ата минута чрез Кабрал, но три по-късно Зехиров върна паритета. След почивката Тиам даде отново преднина за столичани (78`), но в добавеното време Георги Божилов изравни и вкара мача в продължения. След още 30 минути игра не се стигна до нов гол и всичко се реши с 11-метрови удари, където по-голяма точност показаха футболистите на Илиан Илиев.

Срещата не започна добре за столичани, тъй като Холмар Ейолфсон получи контузия още в 8-ата минута и бе заменен принудително от Белаид.



Само минута по-късно „сините” поведоха в резултата. Костов овладя на гърди и чукна за Мариани, той видя свободния отдясно Жерсон Кабрал и веднага подаде на своя съотборник. Последва силен удар от дистанция на холандеца, топката се отклони в Панайотов и влетя в мрежата на Макенджиев, който нямаше време да реагира.



Домакините отговориха бързо и в 12-ата минута заличиха пасива. Георги Илиев направи класно извеждащо подаване за Зехиров, който останал на стрелкова позиция чукна технично топката покрай Митрев към далечния ъгъл за 1:1.



През следващите минути играта се насити с единоборства и сблъсъци, но без положения пред двете врати.

В 33-ата минута се получи спорна ситуация, при която гостите искаха дузпа за игра с ръка на Пламен Димов, но реферът подмина протестите на „сините”.



В края на полувремето Георги Илиев изпълни пряк свободен удар, пращайки кълбото към горния десен ъгъл, но Божидар Митрев плонжира и с една ръка опази мрежата си от второ попадение.



Черно море намери по-бързо игровия си ритъм след почивката, но футболистите на Илиан Илиев не успяваха да намерят пролука в отбраната на „сините”. Левски също изпитваше трудности в атака и ударите на гостите минаваха далеч от целта.

В 78-ата минута Цветкович направи центриране отляво, топката бе отклонена към Яблонски, той нанесе неточен удар, който се превърна в пас за Тиам. Сенегалецът овладя и с плътен удар покачи на 2:1.



В 84-ата Станислав Костов можеше да сложи точка на спора, след добър пас на Обертан, но от няколко метра стреля в Макенджиев.

Черно море се активизира в последните минути, търсейки гола, който да запази шансовете на тима поне за продължения.

Кононго шутира силно, при което Митрев отклони съвсем леко, но достатъчно, за да спаси. Секунди след това, след изпълнението на корнера, Хасани центрира в наказателното поле, където Ради Василев отклони с глава към далечната греда и малко не му достигна да изравни.



В първата минута от добавеното време Енчев направи пас в пеналта, където резервата Георги Божилов с едно движение отклони точно, отбелязвайки за 2:2.

Така мачът влезе в продължения.

В следващите 30 минути и двата тима не предприеха излишни рискове и победителят трябваше да се реши чрез изпълнение на дузпи.

Георги Илиев и Кабрал започнаха сточни удари, след което Георги Божилов пропусна от бялата точка. Последваха безкомпромисни изпълнения на Яблонски, Панайотов, Цветкович, Ради Василев, Тиам и Андраде, за да дойде моментът, в който Нашименто (влезнал в 120-ата минута да бие дузпа), се подхлъзна и прати високо над вратата, връщайки Черно море в мача. Пламен Димов вкара, а след него Нуно Рейш нацели гредата и така „моряците” се класираха за следващата фаза.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки