ДРАМА В СТАРА ЗАГОРА! Ботев (Пд) е на четвъртфинал! (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Жълто-черните" излъгаха Берое с дузпи след здрава битка за Купата

ДРАМА В СТАРА ЗАГОРА! Ботев (Пд) е на четвъртфинал! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ботев Пловдив е последният четвъртфиналист в турнира за Купата на България! "Жълто-черните" победиха Берое с 4:3 след дузпи. Двата отбора направиха здрав мач, но не успяха да си отбележат гол в редовното време и продълженията на стадиона в Стара Загора.
 
Георги Ангелов и капитанът Мартин Райнов не успяха да вкарат от бялата точка. Преди това и Стивън Петков от Ботев се издъни.
 
Мачът започна равностойно, без положения пред двете врати. Първата и най-сериозна опасност през първото полувреме дойде чак в 19-ата минута. Тогава Вандерсон преодоля трима съперникови бранители и от аутлинията върна към Рубен Бригидо. Той стреля, но топката срещна тялото на Джонатан Перейра, който беше застанал на голлинията.
 
 
Малко преди това Тодор Неделев центрира към Стивън Петков в наказателното поле на домакините. Душан Перниш пръв стигна до топката и я изчисти. На два пъти футболистите на Ботев се опитаха да преодолеят вратаря на Берое с далечни удари. Джонатан и Неделев обаче не намериха целта.
 
В 37-ата минута Иван Бандаловски стреля с глава след центриране от корнер, топката обаче мина встрани от врата. Секунди преди почивката Койзер спаси шут на Хаджиев.
 
 
В началото на второто полувреме ситуацията на терена беше същата. Битката се водеше предимно в средата на терена и чак в 57-ата минута се стигна до удар в очертанията на една от двете врати. Отправи го Густаво, а Перниш спаси.
 
Двайсетина минути преди края на редовното време неадекватна намеса на Филипов можеше да доведе до гол във вратата на Ботев. Алфредо Мартинс обаче не успя да се възползва от подаръка и слабия му шут отразен от Казер.
 
 
В добавено време Иван Бандаловски беше изпуснат в наказателното поле и стреля силно, но вратарят на Ботев изби. Така мачът отиде в продължения.
 
Гол на Берое беше отменен в 93-ата минута. Меска получи топката зад защитата и стреля в гредата, а при добавката Рубен Бригидо вкара, но още при първото подаване футболистът от Гвинея -Бисау е бил в засада и реферът я отсъди.
 
 
Десетина минути след това Ботев поиска дузпа. Густаво Афонсо нахлу в наказателното поле, Иван Бандаловски му влезе в краката и нападателят падна. Реферът даде корнер.
 
До края и двата отбора не успяха да намерят път към една от двете врати и се стигна до изпълнение на дузпи, където гостите сгрешиха само веднъж, а Берое - два пъти и Ботев продължава в следващия кръг.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки