ПРОПАДАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА: Брюж съсипа Монако насред „Луи II“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Монегаските“ записаха негативен рекорд и на практика отпаднаха от ШЛ след срамно 0:4, макар техен юноша да влезе в историята

ПРОПАДАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА: Брюж съсипа Монако насред „Луи II“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Серията на Монако без победа вече включва цели 15 мача във всички турнири!

Въпреки треньорската рокада и идването на Тиери Анри, френският тим продължава да разочарова феновете си и записа срамна домакинска загуба с 0:4 от Брюж в мач от група А на Шампионската лига.

Тежкото поражение остави „монегаските“, които са сред изпадащите във вътрешния шампионат, на последното място в потока с едва една спечелена точка, докато гостите вече имат 4 в актива си.

Нещо повече, домакините останаха без победа на своя стадион „Луи II“ през настоящия сезон във всички състезания, като за последно спечелиха вкъщи преди точно половин година – през месец май срещу Сент Етиен с 1:0 за първенство.

Този път халфът на гостите Ханс Ванакен блесна с две бързи попадения още преди да са изтекли първите 20 минути, а Рууд Вормър асистира на Уесли за класиката и сам оформи крайния резултат малко преди края на срещата.

Часове преди нейното пък начало стана ясно, че собственикът на Монако - руският милиардер Дмитрий Риболовлев, е арестуван в Княжеството по искане на прокуратурата, тъй като е заподозрян в корупция, търговия с влияние и финансови машинации заради клуба.

Това обаче не е единственият проблем за тима, който непрестанно продаваше най-добрите си футболисти през последните няколко години и резултатите не закъсняха. 

Във вторник вечер Монако се превърна в първия френски тим, получил три гола у дома в Шампионската лига за по-малко от 25 минути.

Ванакен откри в 12-ата и удвои в 17-ата, а в 24-ата бразилецът Уесли да Силва реализира осмото си попадение през сезона, след като през миналия вкара общо 11. 

Капитанът на гостите Рууд Вормър пък се разписа за втори път през кампанията в 85-ата за крайното 4:0 и сложи точка на спора. 

В 68-ата пък на терена се появи 17-годишният юноша на домакините Хан-Ноа Масенго, който записа своя дебют и влезе в историята като най-младия футболист, участвал в мач от Шампионската лига. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки