Битка на удавниците в Разград

Лудогорец излиза с най-доброто, в АЕК се колебаят за състава до последно

Битка на удавниците в Разград
Тази вечер от 22:00 часа Лудогорец приема АЕК Ларнака в двубой от четвъртия кръг на Лига Европа. Сблъсъкът в Разград може да бъде окачествен като такъв между удавници.
 
Причината е, че до момента тимовете имат по една точка в класирането след равенството 1:1 помежду си в Кипър и са на последните места в класирането. Единствено с победа някой от тях може да остави мъждукащи шансовете си за достигане до 1/16-финалите напролет. За целта обаче след това ще трябва да вземе и оставащите си срещи.
 
Другото, за което тимовете ще играят, е и пари. Победа в груповата фаза на Лига Европа е оценена на 570 хиляди евро, а равенството е 190 хиляди евро.
 
Треньорът на Лудогорец Антони Здравков няма кадрови проблеми и ще пусне всичко най-добро, с което разполага, въпреки че в неделя му предстои нелек тест в Първа лига - приема Берое. На вратата днес ще застане Ренан дос Сантос, а като бекове ще действат сънародниците му Сисиньо и Натанаел.
 
В центъра на отбраната ще си партнират Моци и Недялков. В средата на халфовата линия ще са капитанът Дяков и Кампаняро, а по крилата Джоди Лукоки и Вандерсон. Темпото на игра ще задава Марселиньо, а на върха на атаката ще е намиращият се в отлична форма румънец Клаудиу Кешеру.
 
Лудогорец ще иска още в началото да подложи на натиск съперника си. Така орлите направиха и в Кипър, като успяха да накарат АЕК да се пропука сериозно на няколко пъти. Така те достигнаха и до ранен гол, дело на Лукоки. Сега обаче целта ще е след първото попадение играта да не бъде успокоявана, а напротив - гостите да бъдат атакувани, докато напълно рухнат. Все пак разградчани ще трябва да се пазят от контри - допуснаха няколко опасни при визитата си в Кипър.
 
Марселиньо пък ще трябва да внимава с действията си, защото виси с жълти картони. При получаването на такьв ще пропусне гостуването на Леверкузен в края на месеца.
 
АЕК излиза  на "Лудогорец Арена" за първа победа като гост в групова фаза в евротурнирите в историята си. Треньорът на тима от Ларнака Андони Ираола обаче е разколебан около избора си на стартов състав. Той се колебае дали да заложи на единайсеторката си от сблъсъка с АЕЛ (0:1) през уикенда, която е и оптималната му, или да прибегне до ротации.
 
В шампионатния мач се видяха признаци на умора в състава и затова не е изключено испанецът да направи няколко промени. Ако специалистът се реши на такива, то най-близо до титулярно място са защитниците Давид Катала и Даниел Мойсов, както и халфът Акоран.
 
"Мислим само върху това как да изглеждаме по най-добрия начин срещу Лудогорец. Нищо друго не ни интересува. Знаем, че шансовете ни за излизане от групата са малки, но ние ще се борим докрай. Длъжни сме да го направим", коментираха от кипърския тим.
 
Победата е жизненоважна за всеки от съперниците, а равенството ще е самоубийствено. Това са предпоставки за офанзивен и атрактивен футбол в Разград тази вечер.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки