Георги Първанов: Стоичков е визитната картичка на България

"Той дължи голе­мите си успехи не само на своя талант, но и на невероятния си характер", каза Петър Стоянов

Георги Първанов: Стоичков е визитната картичка на България

Тримата президенти на България, които уважиха Христо Сто­йков, се обединиха около мнението, че той отваря врати по цял свят.

"Всичко ще ми е интересно да прочета - като тръгнем от начина, по който се е подготвял за мачовете, минем през чисто чо­вешките му съмнения и колебния, и стигнем до крайностите в поведението му. Той с това е ин­тересен, защото е много решителен и твърд, и на терена беше такъв. От начало до край ще че­та с удоволствие. Винаги съм му бил фен, все пак аз съм цесекар. Не съм забравил онзи прословут мач с Левски, след който имаше колебания около неговата кариера. Бях и на бенефиса му в Барселона. като президент, когато обикалях света, навсякъде ме питаха за "Стойков". Стоичков е визит­ката картичка на България. Той е част от образа на нашата държава", каза Георги Първанов [2002-2012).

Петър Стоянов (1997-2002) ко­ментира: "С Ицо сме стари плов­дивски приятели. Той дължи голе­мите си успехи не само на своя талант, но и на невероятния си характер. Всички трябва да взе­мем по нещо от това. Да скъсаме с нашето окайване, самосъжа­ление, препъване на първото пре­пятствие и лесно и бързо преда­ване. Той е обратното на всичко това и затова направи такава кариера", заяви Петър Стоянов.

А Росен Плевнелиев (2012-2017) разказа: "Горд съм, че имаме тол­кова славен спортист. Стоичков е вълшебна дума във всички стра­ни, навсякъде го знаят и обичат. На 50-годишнината му играха заедно с моя малък син Павел фут­бол в Гербовата зала и си правеха финтове. Ицо после се обади за рождения му ден и му каза, че е единственият, успял да му прока­ра топката между краката".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки