Нов кошмар за Левски на "Тича"! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Поредната вратарска грешка и червен картон на Кабрал помогнаха за успеха на Черно море

Нов кошмар за Левски на "Тича"! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Футболистите на Левски отново си тръгнаха с наведени глави от ст. "Тича" във Варна. Само преди 10 дни "сините" загубиха от Черно море в 1/8-финал за Купата на България след дузпи. Сега "моряците" спечелиха с 1:0 за първенство.
 
Голът вкара Жоржиньо в 22-ата минута след поредната грешка на Мартин Полачек. Словакът сякаш си е спретнал надпревара с Божидар Митрев кой ще направи повече издънки, докато двамата се редуват на вратата на "сините".
 
Двайсетина минути преди края гостите останаха с човек по-малко, след като Йерсон Кабрал си изкара два жълти картона само за една минута.
 
Успехът помогна на Черно море да пробие в топ 6. Тимът има 21 точки, с една повече от Локо (Пд). "Смърфовете" обаче имат мач по-малко. Левски остава на трета позиция, на точка зад ЦСКА и Лудогорец. Утре шампионите приемат Берое.
 
 
 
След равностойни първи 15 минути, гостите на два пъти застрашиха вратата на Черно море. Първо Кабрал се размина с топката на метър пред голлинията, а след това удар на Станислав Костов профуча опасно покрай вратата.
 
Отговорът на варненци не закъсня и в 22-ата минута те вече водеха в резултата. Домакините се възползваха от поредната вратарска грешка на Мартин Полачек. Словакът хвърли топката към Яблонски, но Мехди Фенуш пресече паса и  подаде към Жоржиньо, който вкара за 1:0.
 
 
Попадението вдъхнови Черно море и последваха нови две възможности за гол пред вратата на "сините".  В 27-ата минута Жоржиньо отправи хубав далечен изстрел, който обаче излезе в аут. Малко след това Ндонгала опита удар от движение, но топката срещна гърба на Рейш и излезе в корнер.
 
В заключителните секунди на полувремето Давиде Маниани центрира от фаул, топката се удари в тялото на Хали Тиам и за малко не влезе във вратата на "моряците".
 
 
И след почивката гостите трудно стигаха до чисти голови ситуации. Отбраната на домакините действа компактно и не допускаше опасности пред Благой Макенджиев.
 
В 68-ата минута Кабрал изпълни пряк свободен удар преди сигнала на Николай Йорданов. Реферът му показа жълт картон. Секунди по-късно Кабрал се опита да си изпроси дузпа, но вместо това получи картон за симулация и се прибра преждевременно в съблекалнята.
 
 
Макар и с човек по-малко "сините" можеха да се доберат поне до точка. В 76-ата минута столичани стигнаха до първия си точен удар в очертанията на вратата. Тиам стреля от въздуха, но Макенджиев спаси.
 
В 85-ата минута Паулиньо получи топката в наказателното поле, обърна се и стреля. Слабият му шут не беше проблем за вратаря на Черно море. С това приключи и всичко интересно в този мач.
 
 
Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки