ЛУД МАЧ! Хърватия матира "Ла Роха" в последната минута и завърза четвърта група (СНИМКИ+ВИДЕО)

Шеметно второ полувреме на "Максимир" прати "шахматистите" на своеобразен финал срещу Англия в неделя

ЛУД МАЧ! Хърватия матира "Ла Роха" в последната минута и завърза четвърта група (СНИМКИ+ВИДЕО)

В невероятен мач Хърватия победи като домакин Испания с 3:2 в най-интересния мач от тазвечершната програма в Лигата на нациите. Сребърните медалисти от Световното първенство 

Първото полувреме определено бе по-силно за домакините, като момчетата на Златко Далич задържаха повече топката, но опасните удари бяха рядкост. За цялата първа част единствените интересни ситуации пред Де Хея бяха ударите на Перишич в 6-та минута, когато топката се отби и от страничната греда и в 33-та, когато крилото на Интер отново не намери очертанията на вратата. 

В самия край на полувремето пък Иско и Иниго Мартинес записаха първите удари по посока на Ловре Калинич. 

След почивката мачът тотално се промени и в 54-та Хърватия излезе начело в резултата. При опит за изнасяне на топката от собствената си половина Испания сбърка фатално чрез Жорди Алба и топката стигна до Андрей Крамарич, който сам срещу Де Хея преодоля стража на Манчестър Юнайтед с хубав удар. 

Само две минути обаче бяха нужни за "Ла Роха" да отвърне на удара и в 56-та Себайос разви добро взаимодействие с Иско и успя да прати топката във вратата на домакините, след като засече върнат пас по земя пред малкия пеналт. 

Хърватия не се отказа да търси победата и в 69-та минута Тин Йедвай получи перфектно центриране отляво на далечна греда от Лука Модрич и с глава отново изведе тима си напред. 

Испанският тим все пак създаваше по-опасните ситуации след като отново се озова в догонваща позиция и в 77-та минута Симе Върсалко игра с ръка в наказателното поле, опитвайки се да изчисти центриране отдясно. Главният съдия отсъди безкомпромисно дузпа, която капитанът на гостите Серхио Рамос реализира за 2:2. 

Малко преди да изтече редовното време към Крамарич бе съборен в наказателното поле и хърватите поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена, а Перишич и Серхио Бускетс влязоха в разправия, в която дори халфът на Барса скъса фланелката на футболистът на Интер.

След влизането в продълженията Испания видимо прие играта в собствената си половина и това се оказа достатъчно за хърватите, които в 93-та минута измъкнаха успеха, след като отново Йедвай се оказа герой за "шахматистите". Пяца прати силен удар по диагонал, който Де Хея успя само да боксира и футболистът на Байер (Леверкузен) направи добавка за успеха.

Така Хърватия и Англия ще играят своеобразен финал на "Уембли" на 18-ти ноември, тъй като Испания изигра всичките си мачове в групата и все още е лидер с 6 точки, но Англия и Хърватия са с по 4 и ще решат кой да е победителят. "Ла Роха" ще се надяват двата им съперника да запишат самоубийствено равенство, което ще класира Луис Енрике и компания напред. 

Хърватия - Испания 3:2
1:0 Крамарич '53
1:1 Себайос '56
2:1 Йедвай '69
2:2 Серхио Рамос '78
3:2 Йедвай '90+3

Хърватия: Калинич, Вида, Ловрен, Върсалко, Йедвай, Брозович, Ракитич, Модрич, Ребич, Перишич, Крамарич

Испания: Де Хея, Рамос, Мартинес, Сержи Роберто, Жорди Алба, Серхио Бускетс, Саул, Себайос, Иско, Родриго, Аспас

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки