ЦСКА се залепи за Лудогорец след бой по Дунав (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мауридес и Джеси донесоха успеха на "червените"

ЦСКА се залепи за Лудогорец след бой по Дунав (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА спечели с 2:0 гостуването си на Дунав от 16-ия кръг на Първа лига и се изравни с лидера Лидугорец. Двата тима имат по 38 точки, но шампионите са с по-добри показатели и мач по-малко. По-късно днес те гостуват на Локомотив Пловдив.
 
Столичани са в серия от пет победи и едно равенство в последните си шест мача. 
 
"Червените", които бяха без контузения Кирил Десподов, имаха загруднение до първия гол. Той падна в 40-ата минута, а негов автор беше Мауридес. В началото на втаорото полувреме се разписа и Едвид Джеси.
 
 
Домакините първи застрашиха вратата на съперника. В 6-ата минута Иван Коконов на два пъти опита остри подавания в наказателното поле да ЦСКА. Там обаче Ахмед Ахмедов, а след това и Балджийски не успяха да нанесат удар по посока на вратата.
 
В 21-ата минута Дунав пропусна най-чистото си  положение през първото полувреме. Центриране на Божидар Васев в наказателното поле на ЦСКА стигна до непокрития Ахмед Ахмедов, който  нанесе удар от въздуха, но топката мина над вратата.
 
След малко повече от половин час игра Тиаго шутира директно от фаул, но над вратата.
 
 
ЦСКА дочака своя момент! Той дойде в 40-ата минута. Тогава Мауридес засече с глава центриране на Тиаго от фаул и отбеляза деветия си гол в Първа лига този сезон.
 
Второто полувреме започна пефектно за "червените". Само минута след неговото начало резултатът стана 2:0. Едвин Джеси влезе в наказателното поле, финтира Динков и шутира покрай вратаря Антонов.
 
 
След това попадение гостите заиграха по-освободено, а атаките на Дунав бяха епизодични. При една от тях коварен шут на Светослав Ковачев беше изваден от Черниаускас в аут. В 59-ата минута пък Мауридес пропусна да вкара второто си попадение в срещата. Той поучи извеждащ пас от Малинов и стреля, но Антонов спаси.
 
Нестор Ел Маестро се опита за затвори мача в последните 15 минути, като пусна Валентин Антов на мястото на Тиаго и на практика успя.
 
 
В 72-ата минута Николай Бодуров бе близо да реализира нов красив гол с екипа на ЦСКА. Бранителят засече избита топка след корнер. Мощната му тупалка обаче премина малко над гредата.
 
Последният шанс за Дунав в мача пропиля Ахмедов. Четири минути преди края нападателят беше изведен сам срещу Черниаускас, но и този му опит завърши с изстрел извън очертанията на вратата.
 
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки