Признание: Бербатов в Топ 20 на тараните във Висшата лига

Българинът пред Адебайор, Клинсман, Тевес и Анелка

Признание: Бербатов в Топ 20 на тараните във Висшата лига
Макар да не е участвал в официален мач от февруари тази година, Димитър Бербатов явно е оставил доста дълбока следа в английския футбол.
 
Всъщност тя е толкова ярка, че авторитетното издание "FourFourTwo" го нареди в Топ 20 на най-великите нападатели, подвизавали се някога във Висшата лига. 
 
Класацията е за най-добрите 30, а българинът е на 20-та позиция. Така той изпреварва имена като Емануел Адебайор, Оле-Гунар Солскяер, Джърмейн Дефоу, Юрген Клинсман, Лес Фърдинанд, Джими Флойд Хаселбанк, Ромелу Лукаку, Карлос Тевес, Диего Коста, Никола Анелка. 
 
Ето и какво пише "FourFourTwo" за Димитър Бербатов: 
 
"Въпреки че през 2002 г. се появи на финала на Шампионската лига с екипа на Байер Леверкузен, феновете на Тотнъм не знаеха с какво се сдобиват през 2006 г., когато клубът им подписа с българина.
 
Но на Берба не му трябваше много време, за да придобие култов статут на "Уайт Харт Лейн" с лежерния си, но клинично точен стил. Именно той направи "шпорите" един от най-атрактивните за гледане отбори в Премиършип, да не говорим, че помогна за спечелването на Купата на Лигата.
 
И това съвсем логично привлече вниманието на Манчестър Юнайтед, който си го осигури срещу над 30 млн. паунда. Там той започна бавно, но набра скорост, особено през сезон 2010/2011, когато наниза 20 гола, персонален рекорд, и помогна на отбора да спечели титлата", пишат от изданието.
 
"Да, накрая изкара два сезона във Фулъм, като темпото в играта му се срина още повече. Но пък това накара възможностите му да изглеждат още по-готини. В ера, в която скоростта и физическата сила бяха смятани за нещо задължително за всеки играч в Премиършип, стилът на Берба беше живителна глътка различие от рутината в Премиършип", завършва анализът за българина. 
 
Иначе в класирането пред него са Фернандо Торес, Джанфранко Дзола, Дуайт Йорк, Анди Коул, Роби Фаулър, Майкъл Оуен, Хари Кейн, Робин ван Перси, Теди Шерингам, Йън Райт, Рууд ван Нистелрой, Дидие Дрогба, Луис Суарес, Денис Бергкамп, Уейн Рууни, Серхио Агуеро, а в Топ 3 са Ерик Кантона, Алън Шиърър, а на върха е Тиери Анри.
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки