Левски се завърна по-силен, разби Дунав с 3:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кабрал даде тон за победата с два гола, много малко публика на Герена

Левски се завърна по-силен, разби Дунав с 3:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски сложи край на серията от две поредни загуби в Първа лига. "Сините" разбиха Дунав с 3:0 на "Герена". И трите попадения паднаха през първото полувреме. Йерсон Кабрал се разписа на два пъти, един гол добави Станислав Костов. В мразовития неделен следобед на стадиона имаше едва около 1000 зрители.
 
Успехът приближи Левски само на точка от втория ЦСКА, който обаче е с мач по-малко. Утре "червените" играят със Славия.
 
Домакините бяха без треньора си Славиша Стоянович, който е наказан. Заради картони мача пропуснаха още Милош Цветкович и Хали Тиам. 
 
"Сините" започнаха по-добре мача, владееха по-често топката, но първото попадение отбелязаха чак в 21-ата минута. До тогава те дори не застрашиха вратата на Дунав. Йерсон Кабрал обаче даде аванс на домакините с изстрел от границата на пеналта.
 
 
След попадението футболистите на Левски заиграха доста по-освободено и резултатът не закъсня. Хубав пробив на Габриел Обертан завърши с нарушение в наказателното поле на гостите и реферът отсъди дузпа. Драгомир Драганов допусна лека неточност като вдигна картон на Мартин Ковачев за нарушението срещу французина, а то беше извършено от Христо Попадийн. Кабрал застана зад топката и отбеляза второто си попадение в мача - 2:0.  
 
Обертан беше замесен и в третото попадение на "сините". Той преодоля защитата на Дунав след двойно подаване с Кабрал и пусна пас към непокрития Станислав Костов, който нямаше как да пропусне на празна врата - 3:0. Попадението на българския национал е негово 14-о от началото на сезона в Първа лига.
 
 
Минута преди края на първото полувреме Яблонски можеше да отбележи още един гол за Левски. Той беше оставен непокрит в наказателното поле и стреля с глава, но не уцели вратата.
 
След почивката Левски намали темпото. Очаквано с оглед факта, че водят убедително, а и през седмицата им предстои мач със Септември от междинния кръг на Първа лига. Това позволи на гостите да създадат няколко опасности пред Божидар Митрев.
 
 
В 55-ата минута минута удар на Светослав Ковачев се отби в главата на Яблонски  и излезе в корнер. Малко след това шут на Кабрал беше спасен от Димитров. Последваха две възможности, пропилени от Исмаил Иса. Той първо стреля покрай вратата, а след това Божидар Митрев блокира удара му.
 
Давиде Мариани пък изтърва най-чистото положение за домакините през второто полувреме. Той прехвърли излезлия напред вратар на Дунав, но не уцели вратата. В добавеното време шут на Горанов беше спасен от Филип Димитров.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки