ЦСКА гони задължителна победа срещу Лудогорец, ще връща интригата в Първа лига

Червените надъхани да прекъснат негативна серия, разградчани с проблеми по фланга

ЦСКА гони задължителна победа срещу Лудогорец, ще връща интригата в Първа лига
ЦСКА посреща Лудогорец днес на "Армията" в мач, който постепенно се превърна в нещо повече от спортно съперничество. Враждата между двата клуба се разгаря от години и става все по-голяма, като далеч надхвърля рамките на игралното поле.
 
Сблъсъкът на "Армията" може да се окаже определящ в битката за титлата. Успех на червените би ги приближил на 3 точки до лидера и ще върне интригата в шампионата. Друг развой на срещата обаче ще наклони много сериозно везните в полза на разградчани, които ще си капарират 8-ата поредна титла, ако спечелят тази вечер на "Армията".
 
Залогът в този двубой обаче не е само чистата битка на терена. Това съперничество отдавна излезе извън спортните граници и се пренесе на други нива. И на малките деца е известно по какъв начин се хвърля Лудогорец в сблъсъците с армейците. Големият въпрос обаче е какво ще представи ЦСКА като продукция. Червените бяха критикувани за играта си именно в ключовите сблъсъци с Левски и Лудогорец, загубени с по 0:1. Разградчани бяха по-добрият отбор в първия двубой между двата тима през този сезон. Дали на "Армията" са си взели поука? Дали Нестор Ел Маестро ще докаже, че не е треньор само за малките срещи?
 
ЦСКА показа не лошо лице в последния си мач, но по ирония на съдбата така и не успя да реализира срещу Славия. Червените ще опитат да пренесат опасните действия в атака и днес. Но в двубоите с водещите тимове в първенството досега не им се получаваше. Проблем е и състоянието на Десподов. Не е ясно доколко той ще може да бъде пълноценен. Крилото пострада след зверска балтия на Сашо Александров-Бодичека, а влезе и в словесна разпра с Георги Петков. Всичко това няма как да не му е повлияло и психически.
 
Все пак се очаква Десподов да стисне зъби и да се появи на терена. Има дилема и около другия фланг на атаката, като в случай че Десподов стартира, за място ще спорят Джеси и Жоржиньо. Ганаецът показва по-добра форма в последно време, но въпреки това е по-вероятно да бъде използван като жокер от пейката. От групата на ЦСКА отново ще отпаднат Енрике и Евандро. До края на годината има вероятност Енрике да получи бг гражданство, а процедурата за Евандро ще бъде финализирана през 2019-а.
 
В Лудогорец също както в ЦСКА имат проблем с основен флангови нападател. Лукоки не е играл от 24 ноември, когато се контузи във визитата на Локо Пд (1:0). Конгоанецът е с много малки шансове да стартира днес. Очаква се в титулярния състав да попадне Жоао Паоло, който ще действа като ляво крило. Той беше в тази роля при равенството с Леверкузен (1:1) в Лига Европа. И макар да не се представи особено добре, бразилецът е по-вероятният избор в конкуренцията на Димо Бакалов. На върха на атаката ще започне Кешеру, който гони пореден голмайсторски приз в Първа лига.
 
А в средата на терена ще действат Дяков и Кампаняро. Недялков пък се връща в центъра на защитата редом до Моци. Има малка вероятност днешният сблъсък да се окаже решителен не само в битката за титлата, но и за бъдещето на Антони Здравков начело на Лудогорец. В случай че той не загуби, може да остане треньор до края на сезона. При поражение обаче позицията му за пролетния дял ще бъде силно разклатена.
 
ЦСКА така и не е побеждавал Лудогорец в шампионатен мач в София в изминалите 10 сблъсъка - 9 на "Армията" и 1 на "Васил Левски". Ел Маестро пък ще е 7-ият треньор, който ще опита да прекъсне безпрецедентната антирекордна серия на червените.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки