Левски изпревари ЦСКА след обрат на "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Серджиу Буш донесе успеха на "сините" срещу Етър с първия си гол за сезона

Левски изпревари ЦСКА след обрат на "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски спечели с 2:1 домакинството си на Етър от 19-ия кръг на Първа професионална лига. По този начин "сините" изпревариха ЦСКА в класирането. Тимът на Славиша Стоянович вече е втори с 41 точки. "Червените" имат 39, но и мач по-малко. Утре те гостуват на Верея.
 
Етър поведе чрез Велко Батрович след поредната грешка на "синята" отбрана този сезон. Попадение на Станислав Костов, което можеше да бъде записано и като автогол на Скерлев, и още едно на Серджиу Буш бяха достатъчни на Левски да стигне до пълен обрат. В заключителните секунди на двубоя съдията отмени гол на гостите. 
 
 
Домакините бяха без наказания Давид Яблонски, който беше заменен от юношата Юрукор. Антони Белмонт, Аймен Белаид, Филипе Нашименто, Ривалдиньо, Луи Нганиони и Луан Виана въобще не попаднаха в групата. Контузеният Божидар Митрев пък отстъпи мястото си на Мартин Полачек. 
 
От състава на Етър отсъстваха Георги Сърмов и Аласана Мане. 
 
Левски изигра посредствено първо полувреме и само късметът спаси отбора на Славиша Стоянович да не се прибере с пасив на почивката. 
 
Гол на "сините" в 3-ата минута беше правилно не беше зачетен заради засада. Секунди по-късно Хали Тиам стреля с глава след центриране от корнер. Вратарят на Етър Христо Иванов обаче спаси.
 
 
Гостите нанесоха своя удар в 7-ата минута, когато Велко Батрович беше изпуснат от Милош Цветкович и с глава прати топката в мрежата зад Мартин Полачек. Десният бек на Левски въобще не проследи движението на съперниковия играч и го остави да мине пред него при центриране на Даниел Младенов. Полачек пък остана закован на голлинията и за Батрович не представляваше трудност да се разпише. И докато търновци се радваха, вратар и защитник спореха кой е по-виновен за гола.
 
Само 12 минути след това Левски извади късмет и стигна до изравнителен гол. Кабрал пусна извеждащ пас за Станислав Костов, който надигра вратаря Иванов и от аутлинията чукна опита да шутира към вратата. Топката се оплете в краката на Скерлев и мина зад голлинията - 1:1. 
 
 
Очакваният импулс в играта на "сините" след изравнителното попадение не се появи. Напротив, гостите по-нищо не отстъпваха на именития си съперник и дори можеха да вкарат още.
 
В 29-ата минута чудесен пробив на Батрович завърши с удар встрани от вратата. Най-добрият в състава на гостите, който не спря да тормози Цветкович се промъкна между двама футболисти на "сините", финтира и Тиам, но не улучи вратата.
 
 
Малко след това Батрович подаде към Боджадж в наказателното поле на Левски, където централният нападател опита удар с пета, но той беше блокиран от Нуно Рейш.
 
Второто полувреме започна перфектно за Левски. В 54-ата минута Серджиу Буш вкара за 2:1. Румънецът получи пас от Кабрал, преодоля вратаря на Етър и отбеляза първото си попадение от началото на сезона.
 
 
Четвърт час преди края Буш можеше да вкара още едно попадение. Той се озова на стрелкова позиция след двойно подаване със Станислав Костов, ударът му обаче беше уловен от вратаря на гостите.
 
В заключителните секунди Левски беше на път да допусне нова издънка. Иван Петков вкара с глава, но реферът Никола Попов видя нарушение на нападателя и не зачете попадението.
 
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки