Пестелив ЦСКА пак задмина Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

На ходом "червените" взеха своето срещу аутсайдера Верея - 1:0

Пестелив ЦСКА пак задмина Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на ЦСКА постигна очаквана победа над Верея при визитата си от предпоследния за годината XIX кръг на Първа лига, спечелена с минималното 1:0.

„Червените“ бяха без своя треньор Нестор Ел Маестро и капитана си Николай Бодуров, тъй като двамата изтърпяваха наказания, като Стивън Перейера замени българския национал в центъра на защитата.

Гостите обаче не започнаха концентрирано мача и именно Перейра сгреши в четвъртата минута, оставяйки топката да го прескочи и Милан Вушорович сам срещу вратаря.



Стражът Данте Стипица, започнал вместо титуляра Витаутас Черниаускас, все пак успя да се намеси решително и предотврати изненадващ гол на домакините.

Това бе и единственият им точен удар преди почивката, тъй като след това „армейците“ се настаниха трайно в половината на съперника, макар че трудно стигаха до голови положения, защото сякаш играха на ходом.

Първият им изстрел в целта бе дело на Тиаго Родригес и дойде в 18-ата минута, ала не затрудни вратаря, за сметка на следващия…



В 27-ата Кирил Десподов изведе майсторски Родригес, а той пусна топката между краката на Георги Георгиев, след което хладнокръвно я прати в мрежата, за да открие резултата.

До почивката гостите не създадоха почти нищо интересно, с изключение на два неуспешни опита на Десподов да порази целта от свободен удар.

Показаното на терена явно не се хареса на гледащия от трибуните наставник Нестор Ел Маестро и неговият брат Никон извърши двойна смяна на почивката, заменяйки Десподов и Жанио Бикел, съответно с Жоржиньо и тийнейджъра Валентин Антов.

Това сякаш даде резултат, защото ЦСКА игра по-добре след паузата.

В 49-ата минута Чорбаджийски отправи опасен удар с глава, но покрай вратата на Верея, а в 62-ата Мауридес направи куриозен пропуск.

Той бе намерен от Жеферсон с прехвърлящ пас точно на границата на вратарското поле, но опита силен удар и не успя да улучи топката, която трябваше само да насочи в мрежата.

След това Мауридес пропиля още две възможности с неточни удари и в 79-ата минута логично бе заменен от Али Соу.

Последният веднага се опита да се разпише и не бе никак далеч от това още с първото си докосване, тъй като в 80-ата минута стреля много добре от средна дистанция след авантаж, ала вратарят на Верея блесна с майсторско спасяване.

 



Това бе и последната голова опасност в срещата, която приключи с минимален успех на „червените“.

Благодарение на него те събраха 42 точки и изместиха Левски (41) от второто място, като изостават с три от лидера Лудогорец, ала шампионите са с мач по-малко.

Верея пък остава единственият отбор в елита без победа, с едва пет пункта на последната позиция, като не познава вкуса на успеха от 31 мача в групата на майсторите, само с един по-малко от абсолютния рекордьор Раковски (Русе).

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки