Паро: Червеният екип ще отива на Неделев

В момент ЦСКА като че ли не е достатъчно добър отбор за титлата, допълни Никодимов

Паро: Червеният екип ще отива на Неделев
Най-успешният клубен треньор у нас Аспарух Никодимов даде интервю за „Тема спорт" във връзка с представянето на ЦСКА в края на есенния дял и евентуалното привличане на Тодор Неделев. Паро коментира също предстоящия двубои с Ботев Пд на "Армията", както и предстоящата зимна селекция на червените.
 
- Г-н Никодимов, Тодор Неделев идва на "Армията" тази неделя. Трябва ли ЦСКА да направи втори опит за привличането му през зимата?
 
- Несъмнено. Неделев е добър футболист, въпросът е каква цена ще му искат Ботев, защото е ясно, че ще опитат да изкарат максимално много пари от него. Отделна тема е дали той самият ще иска, но предвид че преди няколко дни каза, че му е време да напуска, значи е ясна работата. ЦСКА определено има нужда от такъв играч като Неделев. Той е лидер. Малко е тихичък, но е лидер с играта си. Дали в ЦСКА ще успее по същия начин като в Ботев, това няма как да го знаем. Но според мен има необходимите качества, за да е от полза. Добър футболист е, вижда играта, голаджия, извеждащ пас, изпълнява фаулове, дузпи... Има доста футбол в него и ако дойде в ЦСКА, ще израсне още повече.
 
- Тоест смятате, че червеният екип ще му отива?
 
- Ще му отива и още как. С червената фланелка ще лети. Това ще е правилен ход за неговата кариера. Пак се връщаме на финансовата тема и дали ЦСКА ще може да плати за него. Но според мен от Ботев не бива да му правят големи спънки и е редно да го пуснат. Още повече че с изказването си преди няколко дни подсказа какво иска да стане.
 
- Какво очаквате от двубоя на "Армията" в неделя?
 
- Ще бъде интересно да видим как ще се представи Неделев, очаквам да е голямата опасност за ЦСКА. Дори и да има някакви мисли при него за трансфер на "Армията", не ми се вярва това да му повлияе. Очаквам да стане хубав мач. Ботев натрупа добри резултати в последно време и се утвърди на 4-то място. Не съм ги гледал цялостно, но явно имат прогрес, щом завършват силно есента. А от гледна точка на ЦСКА е ясно, че отборът е задължен да спечели този мач. Това си е някакво дерби. Ако не спечели, тимът ще изостане още повече от лидера. Няма да е лесно, но е време ЦСКА вече да взима трите точки от големите мачове. Само с победи над Витоша и Септември няма да стане и това мисля, че вече им стана ясно. Точките срещу водещите тимове често се оказват шампионски. А ЦСКА не е взел и едно дерби този сезон. Затова и се образува тази разлика в класирането. И пак е добре, че изоставането не е по-голямо. Не е невъзможно да се навакса, защото и Лудогорец все някъде ще изпусне точки. Пък и предстоят още много директни мачове. Шампионските амбиции на ЦСКА все още не са обречена работа. А ако не успеят - значи още не са готови. По това, което гледаме до този момент, ЦСКА като че ли не е достатъчно добър отбор за титлата. Нещо му липсва...
 
- Къде има нужда да се подсили съставът през зимата?
 
- Не съм аз човекът, който да дава акъл, но според мен е по-добре ЦСКА да се насочи към българи. Неделев би бил добро начало. Показателно е, че в момента в титулярния състав има повече наши момчета, отколкото чужденци. В същото време почти всичките летни попълнения търкат пейката. Това казва всичко. Ако вземем и Неделев, тогава ставаме с 6-7 български титуляри. Това е най-хубавото. Много пъти съм го казвал и пак ще се повторя - чужденците не бива да се взимат на бройка. ЦСКА не е благотворително дружество. Привлечи двама-трима скъпи, но да са класни, да те дърпат нагоре, а не да са на едно ниво с българите. Няма смисъл да взимаш чужденци и после да ти стоят на пейката.
 
Какви са впечатленията ви от играта на ЦСКА срещу Лудогорец и Верея?
 
- Мача с Верея не успях да го гледам, но май не съм изпуснал нищо интересно. По отношение на срещата с Лудогорец - не съм впечатлен. Не бяхме толкова зле, както в предишните двубои с Левски и Разград, но... Жеферсон беше под всякаква критика, Манолев и той се увличаше много в атака и забравяше за защитата. Генерално в отбора трябва да се оттренират много неща, а и е нужна повече дисциплина на терена.
 
- Люпко Петрович наскоро беше назначен за консултант в клуба, как гледате на този ход?
 
- Много майстори станаха (смее се). На мястото на Ел Маестро, честно казано, нямаше да ми е особено спокойно. Но все пак Люпко е доказано име, със сигурност има с какво да е от полза.

 

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки