Борислав Кьосев за кръстопътя пред волейбола и зала "Христо Ботев"

На Общото събрание отчетохме слабостите, които имаме и как ще работим в бъдеще, допълни легендата

Борислав Кьосев за кръстопътя пред волейбола и зала "Христо Ботев"
Членът на българската федерация по волейбол Борислав Кьосев заяви, че оценката, която дава международната федерация на труда, който положи родната федерация е красноречива, че волейболът се управлява добре и върви в правилна посока.
 
„Друг е въпросът, че тази година специално мъжкото направление не направи това, което очаквахме на Световното първенство. Според мен това е плод на смяната на поколенията и че основни състезатели бяха контузени. В България има таланти и добри момчета, но трябва доста да се поработи. Федерацията е поела една програма за подмладяване на нашия отбор, за да може в близко бъдеще тези млади талантливи момчета да покажат своите качества”, коментира Кьосев в предаването „Златният гейм” по телевизия DIEMA SPORT 2.
 
„Десет отбора в света играят супер волейбол. Италианският тим също изпадна от шестицата. Световният волейбол се развива стремглаво нагоре. Важното е нашият волейбол да се опитва да се доближава все по-нагоре в йерархията. Ние сме в голямата битка в световния волейбол. Трудно е, няма финансиране и правилна политика за спонсорство, но това е дълга тема. Но ние не се отказваме от програмата, на българската федерация - съвместно с клубовете да работи за бъдещето”, коментира Борислав Кьосев по темата за мъжкия национален тим и продължи по въпроса за проведеното наскоро Общо събрание на федерацията:
 
„Това Общо събрание беше, за да се изкаже благодарността към световната федерация. То не беше изборно, а отчетно и най-вече се наблегна на отчета. Колкото до самата вечер, то донякъде успяхме да сплотим колектива. Имаше 80 клуба от цяла България, а това, че е имало и ромски оркестър, аз никога не съм бил расист в това отношение. Просто хората бяха в хотела и решиха да ни поздравят с 1-2 песни. И те са любители на волейбола.”
 
„Събрахме се да отчетем и слабостите, които имаме и как ще работим в бъдеще. Но нашата федерация работи успешно. Това, че напоследък нямаме изразен медал, ние отчитаме това нещо. Както казва г-н Лазаров, ние не сме се женили за тази федерация. Ако има хора, които искат да управляват, да внесат пари в тази федерация, винаги е добре дошло”, каза още Кьосев и продължи:
 
„Г-н Лазаров е човек, който страшно много е дал за волейбола. Виждам какво е отношението на международната федерация към него. Работата, която върши се отчита много нависоко в международната федерация.”
 
По темата с ремонта на зала „Христо Ботев”, Борислав Кьосев сподели: „Министерството на спорта ни даде тази зала за стопанисване. От 1 година съм мениджър на залата. Мисля, че се направи много. Сега сме в процес за подписване на договор за отопление на залата. Процедурата за изграждането на такова сериозно съображение, което струва между 100 и 120 хиляди лева е дълга. Ще подпишем договор и другата седмица би трябвало да започне изграждането. Залата ще бъде топла още през февруари и ще отговаря на всички изисквания.”

 

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки