ЦСКА и Ботев Пд изпращат футболната година в България

„Червените“ с шести опит за победа срещу отбор от топ 5

ЦСКА и Ботев Пд изпращат футболната година в България

ЦСКА посреща Ботев Пд днес от 17:30 часа в последния официален мач у нас за 2018 г.

Червените са задължени да победят, ако искат да поемат глътка въздух преди зимната пауза и да запазят живи надеждите си за титла. 

Поредна издънка в голям мач обаче до голяма степен ще означава край на шампионските амбиции на ЦСКА. Резултатът от  днешния двубой може да се окаже и предопределящ за зимната селекция на "Армията". Червените изостават на 6 точки от лидера Лудогорец, който днес по обед гостува на Дунав.

ЦСКА е в пълен състав за двубоя, като няма контузени и наказани. В игра след наказания се завръщат Бодуров и Пинто, които ще са титуляри. С картони висят 5-ма - Чорбаджийски, Секулич, Лясков, Бикел и Десподов. Ако някой от тях бъде санкциониран днес, ще пропусне първия пролетен кръг - гостуването на Черно море. Аут от 18-те заради паспортите си извън ЕС отново ще останат бразилците Енрике и Евандро.

ЦСКА ще направи 6-и опит да победи отбор от Топ 5 в класирането. Дотук в сблъсъците с Лудогорец, Левски, Ботев Пд и Берое армейците имат 3 равенства и 2 загуби при 2:4 голова разлика.

Те взеха по точка срещу Лудогорец у дома (1:1), Ботев Пд в Коматево (0:0) и Берое в Стара Загора (1:1). Загубите бяха във визитата на разградчани (0:1) и от Левски (0:1). Именно тези сблъсъци са ахилесовата пета на армейците. Самият треньор Ел Маестро призна в свое интервю преди месец, че няма конкретно обяснение за играта на ЦСКА в големите двубои.

Нестор едва ли ще предприеме изненади в стартовите 11. Основният стремеж на армейците трябва да е да не позволяват на Ботев да овладее средата на терена и да разиграва продължително топката. Канарчетата показаха, че могат да са доста опасни в този елемент. Червените ще внимават за звездата на съперника Тодор Неделев, като треньорският щаб на отбора е обърнал сериозно внимание на голмайстора на Ботев.

ЦСКА ще разчита на солидната си защита. Червените са инкасирали само 7 гола за 19 кръга. Любопитен факт е, че през вторите полувремена тимът е почти непробиваем - допуснал е само 2 гола в 19-те си мача и те са с един и същи автор - Янис Карабельов от Славия.

Ел Маестро ще трябва да вкара импулс в отбора, който се представи крайно безидейно и безлично срещу Верея (1:0) в миналия кръг. Тогава Нестор гледаше от ВИП ложата на "Трейс Арена" заради наказание. Червените бяха апатични и след мача помощник-треньорът Никон Ел Маестро заяви: "Добре, че брат ми не водеше отбора, защото щеше да убие някого!"

Десподов днес ще има последен шанс да подобри постижението си за най-много голове в една календарна година - през тази и миналата той реализира по 15 пъти във всички турнири и за всички отбори.

Ботев Пд пък затвърди прогресиращата си от октомври насам форма, като е в серия от 3 победи при 9:1 голова разлика. Пловдивчани разбиха Берое (4:1), справиха се и с Локо Пд в дербито на "Лаута" (2:0), а в миналия кръг звездата Неделев реализира хеттрик за 3:0 над Витоша. Подобно на ЦСКА и канарчетата изпитват трудности в двубоите срещу тимовете от Топ 5 - те обаче имат победа (4:1 над Берое) и равенство с армейците (0:0). В гостуванията си обаче загубиха с 1:4 от Левски и 1:2 от заралии.

Друг проблем пред Ботев е липсата на 3-ма основни играчи - Ничев се възстановява от операция на херния, а Радослав Терзиев също е в лазарета. Димитър Пиргов пък е наказан. Заради кадровата криза Николай Киров взе в групата цели 4-ма юноши и на пейката ще има само двама опитни полеви футболисти. Двама от младоците са на 16 г. (р. 2002 г.) - десният бек Станислав Работов и халфът Станислав Шопов. Офанзивният халф Крие Добрев и нападателят Иван Василев пък са на по 17.

Очаква се Йордан Минев да играе като централен защитник, а Юсеин, въпреки че имаше здравословни проблеми, да стисне зъби и да е титуляр.

Мачът ЦСКА – Ботев Пд стартира в 17:30 часа на „Армията“ и е пряко в ефира на Диема спорт, а Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 

 
Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки