Японец затрудни Гришо, но не успя да го пречупи на старта в Бризбън

Хасковлията стартира сезона с победа

Японец затрудни Гришо, но не успя да го пречупи на старта в Бризбън
Бойкотиращият България тенисист Григор Димитров стартира сезон 2019 с успех с 6:3, 6:4 над Йошихито Нишиока от Япония на турнира в Бризбън (Австралия), където спечели титлата през 2017 година.
 
Хасковлията показа завидна психика и отрази шест от седемте възможности за пробив на Нишиока. В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Джон Милман (Австралия) и Тенис Сандгрен (САЩ), които играят по-късно днес. В потока на Гришо най-високо поставен в световната ранглиста е №9 Кей Нишикори (Япония).
 
Още в първия сет пролича, че хасковлията продължава да изпитва проблеми на свой сервис. Той бе изправен пред пробив още в откриващия гейм, като трябваше да наваксва изоставане от три точки, но се справи успешно. В третия обаче всичко се повтори, но за щастие и той приключи в полза на Димитров не без помощта на съперника му, който сгреши и изгуби предимството си. Сервисът на Нишиока продължи да е енигма за българина, който изостана с 15:40, но и японецът започна да греши.
 
Така в четвъртия гейм Димитров стигна до точка за пробив за първи път в мача и успя да се възползва от тази възможност, след което го затвърди с гейм на нула и увеличи аванса си. Нишиока оцеля в следващата част, след като отстъпваше с 0:30, но увереността му от началото на мача се беше изпарила и така Григор спечели първия сет. 
 
Втората част започна спокойно, като всеки от съперниците взе първите си подавания. В четвъртия гейм обаче Димитров отново се пропука и японецът стигна до точка за пробив, но не се възползва. За сметка на това още в следващия гейм хасковлията успя да пробие съперника си и да поведе с 3:2. Григор Димитров допусна известна разконцентрация в своя сервис гейм, но в решителния момент не трепна и взе подаването си. Българинът проби за втори път съперника си след негови грешки, след което сервира за спечелване на мача.
 
Тук обаче не бе особено концентриран и позволи на съперника си да върне единия пробив след двойна грешка и топка в мрежата, след което Нишиока стигна до две последователни възможности за пробив, като успя от първия опит за 5:3. Последва нов слаб гейм за Димитров, който не успя да се възползва от грешките на Нишиока и резултатът стигна до 5:4.
 
На свой сервис обаче Гришо се стегна, първият сервис отново заработи и той стигна до два мачбола. Нишиока оцеля след хубав минаващ удар по диагонал. Последва продължително разиграване, а българинът сбърка пръв, като прати топката в мрежата и се стигна до равенство. Димитров взе следващата точка и стигна до трети мачбол, като този път нервите на Нишиока не издържаха и след топка в аут мачът завърши с успех за хасковлията.
 
Така Григор Димитров изпрати с победа една противоречива 2018 година, като се надява да си върне позициите в световната ранглиста. "Единственият начин това да се случи са победите. Те ти дават самочувствие да продължиш", коментира след успеха над Нишиока българина.

 

Пълен срив за Рубльов

Руснакът навъртя четири поредни загуби

Андреев аут от турнира в Оейраш

Французин елиминира родният тенисист

Томова на 81-о място в световната ранглиста

Вижте новата класация при дамите и българките в нея

Гришо загуби позиция в ранглистата, но остана в топ 10

Вижте класацията при мъжете и българите в нея

Ива Иванова триумфира с титлата на сингъл на турнир от категория J200 на ITF в Истър

Иванова спечели титлата с пет поредни победи и само един загубен сет

Алкарас се отказа от Барселона, заради контузия

Испанецът няма да защити титлата си от миналия сезон

Трети триумф за Циципас в Монте Карло

Гръкът вече е седми в света след успех над Рууд

Станаха ясни участничките във финалните на Били Джийн Кинг къп

Вижте кои са те

Вижте кой ще е първият съперник на Надал при завръщането му на корта

Ето подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки