Сензациите в пресата: Ерзурум дава €400 000 за Станислав Костов

ЦСКА отново реди мач с Динамо Киев, Крушарски набута грък в щаба на Акрапович

Сензациите в пресата: Ерзурум дава €400 000 за Станислав Костов

Най-интересните теми в българската преса днес, 30 декември:

 

„Тема спорт”: Ерзурум дава €400 000 за Станислав Костов

 

Турският елитен Ерзурумспор е започнал преговори с Левски за закупуването на Станислав Костов, твърдят местните медии. Сумата, която е била предложена на сините за осъществяването на трансфера, е 400 хиляди евро. Ерзурумспор се нуждае спешно от подсилване през зимната пауза. Причината е, че се намира на 16-о място в първенството (първото под чертата с изпадащите). След 17 изиграни кръга отборът има едва 16 точки, постигнати с 3 победи и 7 равенства. Най-големият проблем на Ерзурум е отбелязването на голове - има само 16 реализирани попадения. Интересното е, че през есента Костов също вкара 16 гола за Левски, но той бе на терена в 20 мача в Първа лига. Няма да е голяма изненада, ако през следващия месец сините се разделят с най-добрия си стрелец. Негова продажба ще донесе свежи средства на клуба. Такива са нужни, защото до 28 февруари сините трябва да погасят задължения в размер на около 2 милиона лева. Не го ли направят, УЕФА ще ги спре от участие в евротурнирите. Причината е, че от „Герена" са нарушили финансовия феърплей. Освен това клубът бе глобен от международната централа със 100 хиляди евро. Интерес към Костов има и от полски тимове, както и от такива от бившите съветски републики.

Желан от Левски пък е нападателят Валери Божинов. Той ще бъде привлечен, ако сините продадат Костов или пък успеят да скъсат договорите си с Ривалдиньо и Луан Виана.

 

„Меридиан мач”: ЦСКА отново реди мач с Динамо Киев

 

ЦСКА пак е напът да уреди една от най-престижните контроли на родни отбори по време на зимната пауза. Ръководството на клуба преговаря с колегите си от Динамо Киев за спаринг между двата тима в Испания, където ще се готвят, съобщиха руските медии. Това няма да е прецедент, тъй като ЦСКА и украинският гранд се изправиха един срещу друг и миналата зима на испанска земя, а проверката завърши 0:0. Тогава „червените" под ръководството на Стамен Белчев определено бяха по-добрият отбор и пропуснаха да спечелят срещу силния си съперник. Сега ЦСКА и Динамо трябва да играят в Марбея. Любопитното е, че и двата отбора са на второ място в първенствата на страните си. Известно е, че „червените" изостават на 6 точки от Лудогорец по време на паузата. Динамо пък е 7 точки зад големия си съперник Шахтьор Донецк. Те обаче ще се опитат да обърнат тенденцията през пролетта и да завършат на върха.

 

„Тема спорт”: Крушарски набута грък в щаба на Акрапович

 

Интересни рокади са настъпили в Локомотив Пловдив в последно време. В средата на декември стана ясно, че гръцкият треньор Кириакос Георгиу е освободен от школата на черно-белите. Той водеше 17-годишните в Елитната група. Наставникът се завърна на "Лаута" през април 2017-а под давлението на собственика Христо Крушарски. През есента на тази година обаче Георгиу се забърка в серия от скандали и се наложи дори тренировките му да бъдат охранявани от полиция, след като се конфронтира с фенове и родители. Изненадващо обаче наскоро Крушарски е внедрил гръцкия специалист в щаба на старши треньора Бруно Акрапович. Така той реално не е напуснал клуба, а ще продължи работа като анализатор на първия отбор. Както е известно, собственикът на смърфовете продължава да е в Аржентина по бизнесдела. Той отскача и до Бразилия. Очаква се да се върне в България на 17 януари и да замине с тима за лагера в Турция. Още преди края на есенния дял пък стана ясно, че Чавдар Цветков няма да е повече спортен директор и ще остане само съветник на Крушарски. Босът обяви, че нов човек на този пост няма да има и той временно се закрива.

 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки