Петър Жеков: Десподов може още да вдигне цената си

Отборът трябва да се подсили през зимата, заяви голмайстор №1

Петър Жеков: Десподов може още да вдигне цената си
Голмайстор №1 в историята на българското първенство Петър Жеков заяви, че продажбата на Кирил Десподов не е наложителна в този момент, а по-добре е той да остане поне още година при армейците, за да натрупа повече опит.
 
"Ръководството на ЦСКА най-добре си знае дали трябва сега да продава Кирил Десподов. Не съм в кухнята на отбора и не знам. Според мен обаче е още рано да напуска клуба. Може би още година, година и половина трябва да остане в ЦСКА, за да придобие още малко повече увереност.
 
Така ще развие още физическите си, техническите си и тактическите си качества. И ще се превърне наистина във футболист, който е готов веднага да заиграе в голям отбор. Освен това, ако продължи развитието си във възходяща линия, след година и половина ръководството ще му вземе и повече пари. Няма начин това да не стане, защото Десподов е много добър футболист.
 
Няма да загуби, ако малко по-късно бъде продаден. Така ще си е постлал към по-голям западен клуб. Ето - ако сега стане футболист №1 на България, цената му ще се покачи. Ако успее да го стори след това отново - ще струва още повече. Ако направи силна еврокампания - също. Да не забравяме, че предстоят и мачове срещу Англия на националния отбор", заяви Жеков пред "Тема спорт".
 
„Преди година по това време се избърза с продажбата на Антон Недялков и видяхте какво стана... В момента Жеферсон не показва нужните качества в зоната на левия бек. Забелязвам, че не успява да покрие зоната си и е далеч от противниковия играч. Но не искам да се бъркам в работата на спортно-техническия щаб", допълни легендата.
 
Голмайстор №1 в историята на родния елит коментира и шансовете на червените да се преборят за шампионската титла в конкуренцията на Лудогорец:
 
"Всичко си зависи от ЦСКА. Първо как ще се проведе подготовката на отбора, а след това и как ще се влезе в официалните мачове. Може би зависи и от селекцията, която ще бъде направена. Но аз не чувам нищо за нея, пази се в пълна секретност.
 
Говори се за привличането на защитник и офанзивен футболист, но засега няма нищо официално. Но със сигурност тимът трябва да бъде подсилен.
 
Нищо не искам да коментирам за назначението на Люпко Петрович в ЦСКА. От съвместната им работа с Нестор Ел Местро ще се види в края на шампионата какво ще излезе. Ако се направи хубава подготовка и се сглоби добър състав - може да се преборят с Лудогорец за титлата. Стискам палци това да се случи. Ще падне здрава битка в плейофите", добави още бившият топстрелец на ЦСКА и Берое.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки