Коутиньо под въпрос в Барса

Бразилецът се оказва излишен на Камп Ноу

Коутиньо под въпрос в Барса

Барселона сключи сделка за потенциално 160 милиона евро, за да доведе Филипе Коутиньо, но ето че бразилецът определено се оказва в беда. Според медиите в Испания бъдещето на бразилеца в отбора започва да бъде поставяно под въпросителна.

26-годишният футболист не стартира в нито един от последните три шампионатни мача на тима си, а изглежда в негово отсъствие Барселона процъфтява. Платените 140 милиона евро (останалите 20 са формулирани като бонуси) превръщат родения в Рио де Жанейро играч в третия най-скъп на планетата и в историята, като Коутиньо отстъпва единствено на Килиан Мбапе и рекордьора Неймар.

Неговият летящ старт за Барса – 10 гола в първите му 5 месеца с екипа на „блаугранас” – все повече изглеждат като далечен спомен. В момента Коутиньо не успява да се пребори нито за място в полузащитата, където Артуро Видал продължава да впечатлява, нито пък редом до атакуващия дует Лионел Меси-Луис Суарес. Наставникът Ернесто Валверде винаги е подкрепял Усман Дембеле и в момента французинът оправдава напълно доверието. „Съвсем не е проблем, че разполагам с двама подобни футболисти. Това всъщност е предимство. Треньорът винаги трябва да е настроен в полза на Барселона. Той винаги иска отборът да печели”, заяви Валверде по този повод.

Поне в последно време действията на наставника изпращат ясно послание до Коутиньо. За него нямаше място в схемата 3-5-2, с която Барса прегази 5:0 Леванте. Бразилецът се оказа излишен и в обичайния вариант 4-3-3 при успехите над Еспаньол и Селта Виго.

Валверде избра Коутиньо за титуляр при гостуването срещу Райо Валекано през ноември, но когато видя как Барса се оказва в губеща позиция (1:2) срещу един от най-слабите тимове в елита, плеймейкърът беше заменен за сметка на Дембеле, който се разписа при драматичната победа 3:2. Фактът, че френският национал има проблеми с дисциплината и закъснява за тренировки, но все пак е поставян пред Коутиньо, също има своята тежест.

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки