Сензациите в пресата: Конкурент на ЦСКА пробвал да отмъкне таланти от школата

Петър Хубчев на стаж при Диего Симеоне, Юноша на Манчестър Сити започва с Локо Пд

Сензациите в пресата: Конкурент на ЦСКА пробвал да отмъкне таланти от школата

Най-интересните теми от пресата у нас днес, 12 януари:

 

"Тема спорт": Конкурент на ЦСКА пробвал да отмъкне таланти от школата

 

Един от конкурентните отбори на ЦСКА е опитал да отмъкне двама от талантите, които стартираха зимна подготовка с представителния отбор. Под прицела са попаднали халфът Йоан Бауренски (17 г.) и крилото Мартин Смоленски (15 г.). Те са били изкушавани с много сериозна сума на ръка - говори се за такава в порядъка на 10 000 лева. Отделно им е била предложена и месечна стипендия в размер на 500 лева. Опитите за отмъкване на талантите обаче са били неуспешни и те са останали в ЦСКА. Бауренски бе привлечен преди две години и половина от Литекс, където пък отива след престой в школата на Монтана Старс. Талантът беше капитан на формацията на ЦСКА до 17 г., а сега е част от юношите до 19 г. Играе най-често като вътрешен халф, но е използван и в центъра на защитата. Отличава се с висок футболен интелект. 15-годишният Смоленски пък прави първите си стъпки във футбола именно на "Армията" и повече от 6 години е част от школата. Той се отличава с впечатляващата си резултатност, бързина и техника. Неслучайно Смоленски е част от формацията до 17 г., а не до 15 г. Момчето дори направи дебют в Елитната група до 19 г. през есента.

Същият отбор, който е опитал да отмъкне талантите на ЦСКА, точно преди година е пробвал да вземе чрез тайна операция и звездата Фернандо Каранга. Бразилецът обаче е отказал, а 6 месеца по-късно бе продаден за много сериозна сума в Китай. Не за първи път таланти на ЦСКА получават предложения от конкурентен клуб. Преди години доста от тях бяха примамени и напуснаха. В последно време обаче клубът съумява да ги запази, след като условията в школата бяха подобрени значително.

 

„24 часа”: Петър Хубчев на стаж при Диего Симеоне

 

Националният селекционер Петър Хубчев и помощниците му Георги Донков, Левон Абкарян и Армен Амбарцумян ще бъдат на стаж в испанския гранд Атлетико (Мадрид) от 22 януари до 6 февруари. Всичко е уредено от БФС, като на място българите ще могат да се запознаят с всичко от арсенала на Диего Симеоне. Чоло, както е известен той сред феновете, е един от най-добрите треньори в света. Той бе определен и за най-добър в Европа за 2012 г. Под негово ръководство  Атлетико има спечелена шампионска титла, купа и суперкупа на Испания при доминацията на Барселона и Реал (Мадрид). Два пъти отборът спечели Лига Европа, изигра два финала на Шампионската лига и взе два пъти суперкупата на УЕФА. Българите ще могат да присъстват на всички занимания на испанския гранд. Освен това се планира да гледат на живо и три мача. Единият ще е на Атлетико, другият - на Реал, и последният - на Райо Валекано.

Националният отбор няма лагер преди началото на квалификациите за европейското. България стартира на 22 март от 19 часа с мача срещу Черна гора, а само три дни след това е едно от най-важните ни гостувания - на Косово в Прищина. Косовците са съставени от играчи, които са минали школовка в Германия, Швейцария и Швеция и много други европейски държави. Трите точки при гостуването са задължителни. Имаше някакви намерения да се направи контрола през февруари, но тя явно е пропаднала най-вече заради подготовката на отборите за пролетния полусезон, пък и част от футболистите на които Хубчев разчита, си търсят отбори.

 

„Тема спорт”: Юноша на Манчестър Сити започва с Локо Пд

 

Юноша на Манчестър Сити трябва да започне подготовка с Локомотив Пловдив от днес. Това е 23-годишният камерунец с португалски паспорт Вато Куате. Той играе като дефанзивен полузащитник, а в академията на Ман Сити е бил през периода 2012-2014. Куате обаче не успява да пробие до мъжкия отбор. 185-сантиметровия халф ще изкара пробен период, преди старши треньорът Бруно Акрапович да реши дали ще го задържи. Куате трябва да вземе участие в днешната учебна, двустранна игра с юношите старша възраст на черно-белите. Тя е планирана за 14:00 часа на "Лаута". Камерунецът с португалски паспорт идва като свободен агент. За последно е бил част от италианския Бишелие от Серия С. През пролетта на 2018-а записа 18 мача и 1 гол за финландския РоПС Рованиеми. Преди това е носил екипите още на израелския Апоел Петах Тиква, шотландския Дънди Юнайтед, гръцките Трикала и Астерас Триполис. Професионалната му кариера започва в турския Акхисарспор през 2014 година, като избира този клуб пред английския Барнзли. В юношеските години преминава още през школите на Лейрия (Португалия) и Белинзона (Швейцария).

От Италия преди дни на проби дойде и родният нападател Николай Тодоров. Той за последно носи екипа на Риети. Преди това рита в Шотландия. Тестове кара и хърватският полузащитник Петър Ботица. Засега той оставя добри впечатления у старши треньора Бруно Акрапович. Още с идването си в клуба наставникът заяви, че всеки нов първо ще бъде гледан няколко дни и след това ще се решава дали да подписва.

 

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки