ОБЗОР: Ливърпул пак със 7 точки преднина след изстрадана победа (РЕПОРТАЖИ)

Вижте как завършиха обедните мачове от Висшата лига

ОБЗОР: Ливърпул пак със 7 точки преднина след изстрадана победа (РЕПОРТАЖИ)

Лидерът в Английската Висша лига Ливърпул победи с 1:0 и взе много важни три точки при гостуването си на Брайтън в мач от 22-ия кръг на първенството. 

Момчетата на Юрген Клоп записаха две поредни загуби с 1:2 срещу Манчестър Сити в първенството и Уулвърхемптън в ФА Къп, но въпреки добрата игра на Брайтън в защита, успяха да измъкнат скъпоценната победа, за да останат на върха в класирането. 

Срещата на Фалмър Стейдиъм започна доста нервно и за двата отбора, като първата възможност дойде в 10-та минута, когато Фирмино стреля неточно. Малко след 20-та минута Фабиньо и Шакири също пробваха удари, но без успех. 

Почивката дойде при нулево равенство, но само пет минути след подновяването на играта Ливърпул стигна до решителния гол, след като Мохамед Салах реализира отсъдена от Кевин Френд дузпа. До края на срешата футболистите в червено решиха да задържат повече топката и да не се впускат в рискови атаки.

Това остави шансове на домакините, като в 61-та минута Стивънс стреля покрай Алисон, а десет минути преди края удари на Андоне и Нокер притесниха защитата на "мърсисайдци". 

Въпреки това, Ливърпул запази преднината си до края и така вече е с 57 точки на първото място, докато Сити е с 50, но и мач по-малко. 

Всички мачове и резултати от 22-ия кръг на Висшата лига:

Уест Хям - Арсенал 1:0
Лестър - Саутхемтън 1:2
Брайтън - Ливърпул 0:1
Кристъл Палас - Уотфорд 1:2
Кардиф Сити - Хъдърсфийлд 0:0
Бърнли - Фулъм 2:1
 

19:30 часа

Челси - Нюкасъл  ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК


РЕПОРТАЖИ ОТ ВСИЧКИ СРЕЩИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки