Фантастичната червена приказка продължава! Юнайтед мина и през Тотнъм (СНИМКИ+ВИДЕО)

Епичен Де Хея и гол на Рашфорд донесоха шеста поредна победа пред погледа на Бербатов

Фантастичната червена приказка продължава! Юнайтед мина и през Тотнъм (СНИМКИ+ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед успя да победи като гост Тотнъм с 1:0 в дербито от 22-ия кръг на Висшата лига и продължава похода си под ръководството на новия си мениджър Оле Гунар Солскяер. 

"Червените дяволи" записаха пета поредна победа в първенството и общо шеста във всички турнири, което е абсолютен рекорд в клубната история. 

Основната роля за успеха на гостите изигра Давид Де Хея с общо тринадесет спасявания, като испанецът отчая нападателите на Тотнъм. 

Първата възможност пред домакините се откри в 9-та минута, когато Уинкс засече топката от границата на наказателното поле след изпълнение на корнер, но изстрелът му излетя високо. Десет минути по-късно дойде и пърия реален шанс пред Юнайтед, но удър на Марсиал след страхитен дрибъл отляво приключи със спасяване на Лорис.

Малко след половин час игра Тотнъм отбеляза гол чрез Хари Кейн, но попадението бе отменено. Топката бе центрирана отдясно на далечна греда, където Деле Али игра с нея и тя се озова в Кейн, но нападателят се намираше в засада.

В 40-та минута Маурисио Почетино трябваше да прави принудителна смяна, след като Сисоко разтегна бедрен мускул и Ерик Ламела се появи на негово място. Това доведе до промени в постройката на Тотнъм и случайно или не само пет минути по-късно Рашфорд се откъсна напред, Пол Погба прати страхотен пас от над 30 метра и нападателят на Юнайтед прониза Лорис в далечния ъгъл с прецизен удар по земя за 0:1.




Веднага след почивката Хари Кейн можеше да върне равенството на таблото, но ударът му по земя бе спасен страхотно от Де Хея. Минути по-късно Деле Али стреля мощно с глава, но отново испанският страж на гостите се намеси, за да опази вратата си.

В 58-та минута Погба използва физиката си и се пребори за висока топка пред наказателното поле на Тотнъм, след което с върха на бутонките си се опита да прехвърли Лорис, но сънародникът му изби в корнер.  Четири минути по-късно отново Погба бе оставен непокрит на границата на наказателното и прати бомбен шут, но Лорис спаси със сетни усилия.

В 66-та Деле Али бе изведен в коридор след перфектна контраатака, халфът напредна и излезе очи в очи с Де Хея, но стражът за отново бе на мястото си и спаси.

В рамките на пет минути Де Хея направи нови две страхотни спасявания. Първо изби удар на Алдервейрелд, а след това улови изстрел на Кейн от пряк-свободен удар.

В 75-та Деле Али получи в наказателното и прати мощен изстрел по диагонал, но отново на пътя му беше невероятният Де Хея с деветото си спасяване за вечерта.

Три минути преди края на редовното време Хари Кейн стреля по земя от 9 метра, но отново Де Хея спаси с крак за отчаяние на домакинските привърженици. 

С победата си Юнайтед събра 41 точки на шестото място, колкото има и петият Арсенал. Тотнъм пък остава на третата позиция с 48. 

Тотнъм - Манчестър Юнайтед 0:1
45' Рашфорд 0:1

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ТОТНЪМ: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Дейвис, Инкс, Сисоко, Ериксен, Али, Сон, Кейн;

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Йънг, Линдельоф, Джоунс, Шоу, Матич, Ерера, Погба, Лингард, Рашфорд, Марсиал;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки