ИСТОРИЧЕСКО: Хебър взе Купата на България по волейбол! (СНИМКИ)

Тимът от Пазарджик детронира Нефтохимик с 3:2 пред врящите трибуни в своята зала

ИСТОРИЧЕСКО: Хебър взе Купата на България по волейбол! (СНИМКИ)
Волейболният Хебър спечели историческа първа Купа на България, след като детронира Нефтохимик 2010 с 3:2 (25, -18, -23, 22, 7).  Двата отбора изиграха фантастичен финал пред пълните трибуни в зала "Васил Левски" в Пазарджик.
 
Бургазлии преследваха трети пореден и общо пети трофей от надпреварата и бяха на само един гейм от това да го постигнат. Хебър обаче показа, че не случайно има само една загуба от началото на сезона в Суперлигата и обърнаха мача.
 
Шампионите стартираха силно и поведоха с 4:1. Доминацията им обаче не продължи дълго. Хебър се залепи за противника при 8:8. Тимът на Атанас Петров излезе напред в резултата пръв път при 16:15. Бургазлии стигнаха до два геймбола при 24:22, но Хебър ги спаси, а след това затвори с 27:25.
 
 
 
Вторият гейм тръгна силно за шампионите. Те водеха през по-голяма част от времето. Домакините отново направиха няколко смени - на терена за домакините влезе и Спас Байрев, но това не помогна и момчетата на Найден Найденов изравниха. 
 
В третата част Нефтохимик дръпна в резултата с 6:4, а след това и с 8:5. Пазарджиклии постепенно изравниха играта, а и резултата - 9:9. Борбата за всяка топка и точка продължи до 23:23, след което Нефтохимик затвори гейма в своя полза с 25:23 след технично пускане на Илия Петков и контра на Николай Учиков.
 
 
Четвъртият гейм предложи доста емоции на зрителите. Ненчев обърнаха играта в полза на Хебър, чийто играчи записаха серия от шест поредни точки. 16-годишният Денис Карягин замени капитана Георги Петров, но смяната на Найден Найденов не даде резултат. Пазарджиклии продължиха да трупат разлика и в крайна сметка вкараха срещата в тайбрек. 
 
Домакините започнаха ударно решителната част - с 3 точки преднина. Нефтохимик намали дистанцията, но това вдъхнови още повече момчетата на Атанас Петров. Превъзходството на "тигрите" бе пълно и те триумфираха с трофея.  
Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки