Гришо обърна Янко Типсаревич за първи успех в Мелбърн (ВИДЕО+СНИМКИ)

Физиката измъкна хасковлията от трудна ситуация, чака Пабло Куевас в следващия кръг

Гришо обърна Янко Типсаревич за първи успех в Мелбърн (ВИДЕО+СНИМКИ)
Бойкотиращият България тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като победи с 4:6, 6:3, 6:1, 6:4 сърбина Янко Типсаревич.
 
Хасковлията започна лошо, като загуби първия сет, но след това се отърси от негативния резултат и вдигна нивото, като до края на мача не допусна повече никакво съмнение кой ще е крайният победител. От своя страна тонусът на сърбина спадаше с всеки изминал гейм, а и започнаха да го мъчат физически проблеми.
 
Това бе едва втора победа за Гришо от 6 мача срещу Типсаревич, но постигната в един от най-големите турнири за годината.
 
Във втория кръг Григор ще се изправи пред не по-малко коварен съперник - Пабло Куевас, който надви сърбина Душан Лайович в три сета - 6:4, 7:5, 6:1. Българинът има две победи над Куевас, като единствената му загуба е от 2015 година на турнира на червено в Истанбул.
 
Димитров започна със сервис гейм, в който срещна известни затруднения, но успя да вземе подаването си, като спаси две точки за пробив. Типсаревич също срещна трудности, но и той не сгреши. Двамата тенисисти постепенно подобриха сервиса си и вземаха подаванията си, като в 4-ия и 5-ия гейм дори не дадоха точка на съперника. В 8-ия гейм Типсаревич можеше да бъде пробит, но удържа подаването си.  Деветият гейм стана препъни камък за Гришо, който допусна пробив, след който Типсаревич сервира за сета и не допусна да бъде изненадан. Статистиката на този сет показа, че Григор е пропуснал 4 точки за пробив и е направил 16 непредизвикани грешки.
 
 
Във втория сет Григор влезе трудно, като успя да спаси подаването си с доста усилия. След това обаче се възползва от грешки на съперника си и поведе с 2:0. Световният №21 затвърди за 3:0, но все още не бе убедителен, като продължи да вкарва едва 40% от първия си сервис и да печели точки след дълги разигравания. Постепенно това се промени и в последните си две подавания Гришо не даде точка на съперника си, за да изравни 1:1 при сетовете. 
 
Григор стигна до три точки за пробив още в началото на третата част и спечели още първата възможност не без помощта на Типсаревич, който прати топката в аут. Българинът затвърди пробива си след труден гейм, а след това отново взе подаването на съперника си, който отпадаше все повече и повече. Увереността на Димитров пък се връщаше с всеки изминал гейм и той демонстрира възходяща форма. Така хасковлията даде само 1 гейм на своя съперник, за да поведе с 2:1 в сетовете. 
 
 
В следващата част изражението на Типсаревич не показваше голямо желание за борба, а поведението му на корта беше същото като в предишната. Въпреки това сърбинът успя да събере колкото сили му бяха останали и оказа доста повече съпротива на Григор в този сет.  Хасковлията взе подаването, макар отново да направи някои “подаръци”, но в решителните моменти не сбърка. Вторият гейм стартира с ас на Тписаревич, който след това сгреши. Стигна се до равенство 30:30, но до края сърбинът беше стабилен и изравни. Григор даде само точка на Типсаревич  на своето подаване, но и сърбинът стори същото. Двойна грешка попречи на Григор да затвори гейма на нула, но след това беше безапелационен и поведе с 3:2. Последваха два оспорвани гейма, но подаващите успяха да ги вземат. Типсаревич тръгна мощно в 34-ия гейм, като засили сервиса си, което му донесе успех. Григор също заложи на силата в своя сервис гейм и това му донесе успех - 5:4 и Типсаревич сервира за оставане в мача. Първата точка беше на сметката на българина, който след това от невъзможна позиция увеличи аванса си. Последва атрактивно разиграване и успешно излизане на мрежата на Типсаревич. Григор стигна до два мачбола, като пропусна първата възможност, но при втората след бекхенд по правата принуди сърбина да сгреши и стигна до крайната победа.

 

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки