СЕНЗАЦИЯ: Мартин Петров започва в Манчестър сити

Бившият му съотборник Агуеро съдействал за привличането

СЕНЗАЦИЯ: Мартин Петров започва в Манчестър сити
Легендарният български футболист Мартин Петров е много близо до това да започне работа в английския гранд Манчестър Сити. Това пише „България днес" след ексклузивна информация на източници, близки до врачанина.
 
Марто е поканен да стане скаут в екипа на мениджъра Хосеп Гуардиола. Той ще отговаря за привличането на таланти от Източна Европа. Това е страхотен подарък за Петров, който днес отбелязва своя 40-годишен юбилей. Свръхзвуковият, както е прозвището на бившето ляво крило, има амбиции да се завърне във футбола.
 
Петров е добре познато име в Манчестър Сити. Българинът все още не е забравен от феновете на клуба, за който изигра 72 мача и отбеляза 12 гола в периода 2007 - 2010 година. Миналата седмица бившият национал бе посрещнат радушно на стадион „Етихад" по време на тренировка на първия отбор. Визитата му бе отчетена дори от официалния сайт на английския шампион.
 
За привличането на Марто съдейства една от големите звезди в отбора - Серхио Агуеро. Кун и българинът са добри приятели и не скриха топлите чувства един към друг. Петров игра два сезона в Атлетико (М) между 2005 и 2007 година. Точно тогава изгря звездата на Серхио Агуеро, с когото са бивши съотборници при „дюшекчиите". Другият „свой" на Марто е помощник-треньорът Микел Артета.
 
Мартин Петров бе привлечен като футболист в Манчестър Сити на 26 юпи 2007 година. Той пристигна на „Етихад" за значителната за времето си сума от 4,7 милиона лири, платени на Атлетико (М). Бързоногият врачанин веднага се вписа в състава и първия сезон записа 34 срещи във Висшата лига.
 
 
Петров постепенно се лиши от ролята си на основен футболист след привличането на Робиньо и Карлос Тевес. През пролетта на 2010 година получи контузия на коляното, която още повече ограничи изявите му за тима.
 
През лятото на 2010 година „гражданите" прецениха, че няма да продължат договора му. Така Мартин Петров се озова като свободен агент в Болтън, където игра в продължение на два сезона и половина. След това за кратко носи екипите на Еспаньол и родния ЦСКА, след което обяви край на кариерата си.
 
Иначе самият Мартин в момента следва в Националната спортна академия. Студентът изучава спортен мениджмънт, но дистанционно обучение. Той се явява редовно за изпити и се очаква да се дипломира тази година. Крилото вече натрупа опит като футболен агент. Той работи за мениджърската агенция на Лъчо Танев, с когото са близки.
 
Сега пред него се отваря ново предизвикателство и по всяка вероятност той едва ли ще пропусне подобен шанс. 

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки