Ренан обяви, че е пред раздяла с Лудогорец

Вратарят нарече българския футбол "грозноват"

Ренан обяви, че е пред раздяла с Лудогорец

 Бразилският вратар на Лудогорец Ренан дос Сантос даде обширно интервю за най-големият спортен сайт в Бразилия globoesporte.com.br в което споделя, че българският футбол е леко грозен. Материалът на колегите от страната на кафето започва с това, че бразилецът има договор до края на 2019-а година и на този етап е отхвърлил предложение от страна на шефовете на клуба контрактът му да бъде удължен. Желанието на вратаря е да търси късмета си на друго място.

Грозен футбол. Студ до -15 градуса по Целзий. Липса на публика по стадионите. Всичко това кара вратаря на Лудогорец да мисли за промяна в друга посока далеч от България. Поради тази причина не се е стигнало до продължаване на договора на футболиста с орлите, който е до края на 2019-та година.

В интервюто за бразилската медия, вратарят говори за връзката си с отбора, предизвикателствата да бъде далеч от родината, в която иска да се върне и отново да играе, както и за перспективите си през новата година.

„Това, което не харесвам във футбола от Източна Европа, е техническото ниво. Говоря за България и страните около нея. Смея да кажа, че е леко грозен. Не е на много високо ниво. Залага се само на шутиране”, споделя Ренан.

Въпреки критиките Ренан отбелязва и положителните страни за него в Лудогорец. „Хубаво е, че има много бразилци в отбора, като втора националност, което позволява да играем футбол повече по земя и имаме повече техническо качество.”

Ренан пристига на 29-годишна възраст в Лудогорец на 17-и февруари. От тогава почти във всеки мач той е първи избор, но след като не стига до договорка със шефовете, е оставен извън групата „орлите” за първата контрола от зимната подготовка в Турция. Докато българите предлагат договор за още 3 години, Ренан и неговите мениджъри предпочитат да изчакат до юни, когато, ще могат да преговарят и с други клубове.  „Сега виждам себе си извън Лудогорец, търсейки своето място някъде другаде. И не само защото не сме постигнали договорка.”

Според втория агент на играча - Жолден Вергете - в клуба от Разград са постъпили няколко оферти от бразилски и европейски клубове, но високата цена която са поставили „орлите” за правата на вратаря, ги е отказало и направило преговорите невъзможни.

Желанието на Ренан да напусне и копнежът за бразилска топлина кара играча да иска по-силно да се върне в страната на кафето, но  той не си затваря вратата за в бъдеще да играе за друг европейски отбор, ако изникнат такива възможности.

„Липсва ми Бразилия. Човешката топлина, феновете. Въпреки че нашият отбор е силен и няколко пъти става шампион, има много малко фенове. Липсва ми пълният стадион и песните на феновете, които не спират и за минута да ни подкрепят.” „Липсва ми и топлината, разбира се. Семейството също. Сега съм отворен за нови възможности, както за Бразилия, където има силни отбори, така и за Европа. Ще седнем и ще преценим кое ще бъде най-добре за семейството ми.”

Първоначалната адаптация на стража е била много трудна, по неговите думи. „Разбира се, езикът е различен и труден. Шокът от това да живееш на -15 градуса първоначално беше сложно, но сега вече свикнах.”

„Привързан съм много към Ботафого. Те ме създадоха като играч, но днес мога да заявя, че съм отворен да преговарям и с други отбори.” За Лудогорец Ренан изигра 57 мача и спечели две шампионски титли, както и последното издание на родната Суперкупа.

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки