Десподов пред FIFA: Ще върнем ЦСКА на върха (ВИДЕО)

За този клуб второто място не е дори близо до добро, заяви пък Ел Маестро

Десподов пред FIFA: Ще върнем ЦСКА на върха (ВИДЕО)
Следващата седмица по "Евроспорт" ще бъде излъчено магазинното предаване FIFA Football. Голяма част от него е посветено на ЦСКА - "най-големият и титулуван клуб в България, който продължава възраждането си и се е запътил към върха", се казва в началото.
 
Звездата на червените Кирил Десподов, който стана футболист №1 на България за 2018 година, дава специално интервю, в което посочва, че армейците отново трябва да станат добре разпознаваем тим на континенталната сцена. 
 
"ЦСКА има невероятен дух, притежава манталитет на победител, бори се за всичко. На моменти не е никак лесно, но ние се опитваме да останем позитивни, да тренираме здраво, да даваме най-доброто от себе си на терена, за да постигнем целите, които клубът си е поставил. Отговорността е голяма, защото играя за най-великия отбор в България. Доста е трудно, но за мен винаги е било удоволствие да нося червената фланелка и да се раздавам. В миналото тимът е побеждавал грандове. Трябва да се докажем пак на европейската сцена - работим здраво, за да го направим. Вярвам, че в близко бъдеще ще го постигнем. Ще върнем ЦСКА на върха", казва Десподов.
 
Взето е и мнението на наставника Нестор Ел Маестро, който е представен по следния начин.
 
"В началото на сезона в клуба взимат смелото решение да назначат млад треньор, градил репутация в Европа повече от десетилетие - Нестор Ел Маестро, който все още е на 35. През 2006-а той става най-младият помощник-треньор в историята на германската Бундеслига - присъединява се към Шалке, когато е само на 23 година. Прави пробива си през миналата година, като начело на Спартак Търнава печели титлата на Словакия”.
 
Ето и какво казва наставникът:
 
"Естествено, че плановете ми не са да бъда уволнен. ЦСКА е нещо като спящ гигант. Да участваме в квалификациите за Лига Европа през лятото беше искрата, която ме запали. Мечтая през следващата година да бъдем в групите на някой от евротурнирите. В тези няколко мача, които изиграхме на международната сцена, в най-голяма степен се чувстваше силата на феновете, които винаги са зад отбора. Имаме добро ядро от местни футболисти - може би половината от националния отбор на България е съставен от наши играчи.
 
Очакванията са да печелим всеки двубой - нищо по-различно от който и да е голям клуб. Това, което ме изненада малко, е интензитетът на напрежението, с което трябва да се живее в ЦСКА. Не е лесно. Това е нещо като голям кораб, който успешно трябва да заведеш до целта. Предизвикателството е огромно. ЦСКА скоро трябва да бъде шампион. Ако стане тази година, ще бъде невероятно. Но ако не е през тази или следващата, със сигурност, когато дойдете отново да правите филм за тима, то треньорът ще е друг, защото очакванията са много големи. За ЦСКА второто място не е дори близо до добро", заявява Ел Маестро.
 
Филмът за армейците завършва по следния начин: 
 
"Последните 10 години са като пътуване с влакче на ужасите. Надеждата сега е, че страстта и отдадеността ще отведат клуба към корените му. Те трябва да го изведат до нова златна ера. Гордата му история показва, че той рано или късно ще е на върха".

 

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки