Десподов пред FIFA: Ще върнем ЦСКА на върха (ВИДЕО)

За този клуб второто място не е дори близо до добро, заяви пък Ел Маестро

Десподов пред FIFA: Ще върнем ЦСКА на върха (ВИДЕО)
Следващата седмица по "Евроспорт" ще бъде излъчено магазинното предаване FIFA Football. Голяма част от него е посветено на ЦСКА - "най-големият и титулуван клуб в България, който продължава възраждането си и се е запътил към върха", се казва в началото.
 
Звездата на червените Кирил Десподов, който стана футболист №1 на България за 2018 година, дава специално интервю, в което посочва, че армейците отново трябва да станат добре разпознаваем тим на континенталната сцена. 
 
"ЦСКА има невероятен дух, притежава манталитет на победител, бори се за всичко. На моменти не е никак лесно, но ние се опитваме да останем позитивни, да тренираме здраво, да даваме най-доброто от себе си на терена, за да постигнем целите, които клубът си е поставил. Отговорността е голяма, защото играя за най-великия отбор в България. Доста е трудно, но за мен винаги е било удоволствие да нося червената фланелка и да се раздавам. В миналото тимът е побеждавал грандове. Трябва да се докажем пак на европейската сцена - работим здраво, за да го направим. Вярвам, че в близко бъдеще ще го постигнем. Ще върнем ЦСКА на върха", казва Десподов.
 
Взето е и мнението на наставника Нестор Ел Маестро, който е представен по следния начин.
 
"В началото на сезона в клуба взимат смелото решение да назначат млад треньор, градил репутация в Европа повече от десетилетие - Нестор Ел Маестро, който все още е на 35. През 2006-а той става най-младият помощник-треньор в историята на германската Бундеслига - присъединява се към Шалке, когато е само на 23 година. Прави пробива си през миналата година, като начело на Спартак Търнава печели титлата на Словакия”.
 
Ето и какво казва наставникът:
 
"Естествено, че плановете ми не са да бъда уволнен. ЦСКА е нещо като спящ гигант. Да участваме в квалификациите за Лига Европа през лятото беше искрата, която ме запали. Мечтая през следващата година да бъдем в групите на някой от евротурнирите. В тези няколко мача, които изиграхме на международната сцена, в най-голяма степен се чувстваше силата на феновете, които винаги са зад отбора. Имаме добро ядро от местни футболисти - може би половината от националния отбор на България е съставен от наши играчи.
 
Очакванията са да печелим всеки двубой - нищо по-различно от който и да е голям клуб. Това, което ме изненада малко, е интензитетът на напрежението, с което трябва да се живее в ЦСКА. Не е лесно. Това е нещо като голям кораб, който успешно трябва да заведеш до целта. Предизвикателството е огромно. ЦСКА скоро трябва да бъде шампион. Ако стане тази година, ще бъде невероятно. Но ако не е през тази или следващата, със сигурност, когато дойдете отново да правите филм за тима, то треньорът ще е друг, защото очакванията са много големи. За ЦСКА второто място не е дори близо до добро", заявява Ел Маестро.
 
Филмът за армейците завършва по следния начин: 
 
"Последните 10 години са като пътуване с влакче на ужасите. Надеждата сега е, че страстта и отдадеността ще отведат клуба към корените му. Те трябва да го изведат до нова златна ера. Гордата му история показва, че той рано или късно ще е на върха".

 

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки