Сензациите в пресата: Теч провалил трансфера на Мауридес

Стоянович прибира поне 2 заплати като неустойка

Сензациите в пресата: Теч провалил трансфера на Мауридес

Най-интересните теми от българската преса днес, 24 януари:

 

„България днес”: Теч провалил трансфера на Мауридес

 

Изтеклапредварително информация е причината за провалената продажба на  нападателя на ЦСКА Мауридес в австрийския Рапид (Виена). Мениджърът на ЦСКА Стойчо Стоилов призна, че е недоволен от случилото се, а за в бъдеще много ще се внимава да не се разчува за планираните входящи и изходящи трансфери. 

„Много се говореше и пишеше за бъдещето на Мауридес и това изигра лоша шега. Публичността провали сделката. Сега ще вземем мерки повече да не изтича информация, но в случая с Мауридес вече е късно", заяви Стоилов. След като трансферът му в Рапид (Виена) пропадна, нападателят Мауридес се върна в лагера на ЦСКА в Испания. Бразилецът не успя да финализира преминаването си в австрийския гранд, въпреки че по всичко личеше, че това ще се случи. Нападателят отиде за медицински изследвания и дори си взе довиждане с феновете.

В Австрия твърдят, че играчът не е издържал тестовете заради наднормено тегло. Мауридес е показал незадоволителни резултати по време на двудневните функционални тестове и от Рапид вчера обявиха, че на този етап замразяват преговорите за привличането му. Според изданието „Кронен Цайтунг" нападателят е прекалил с празнуването по време на ваканцията и се нуждае от поне месец, за да възвърне оптималната си форма и да бъде готов за игра. Рапид се нуждае спешно от подсилване на атаката с оглед на колебливото си представяне в шампионата и предстоящите срещи от 1/16-финалите от Лига Европа срещу италианския Интер.

 

„Тема спорт”: Стоянович прибира поне 2 заплати като неустойка

 

Славиша Стоянович ще получи обезщетение за това, че се разделя с Левски преждевременно. Сърбинът със словенски паспорт бе обвързан с контракт със сините до лятото, като в него имаше опция той да бъде удължен с още една година. Първата задача пред новия изпълнителен директор на Левски Павел Колев обаче бе да освободи Стоянович и да назначи на негово място Георги Дерменджиев. Славиша ще претендира за поне две месечни възнаграждения от Левски - тези за януари и февруари, или общо 40 хиляди евро. От 1 март той вече ще има отбор - ще поеме селекцията на Латвия.

 

„Тема спорт”: Грип повали Дунав Русе

 

Отборът на Дунав е по косен от грипна епидемия. Това обяви капитанът на драконите Диян Димов. Във вторник тимът от Русе падна с 1:4 от казахстанския Жетису в контролата, играна в Белек. Димов сподели, че осем от футболистите на Людмил Киров са болни от грип, половината от които са играли с по 39 градуса температура. Националът Светослав Ковачев се възстановява от контузия в глезена. Това е причината атакуващият халф на Дунав да играе само двадесетина минути в първата проверка на русенци на турска земя с Жетису. Светльо обаче се надява, че ще бъде на линия за следващия мач на тима, който е днес - срещу румънския Сепси.

"Имах малко проблеми с глезена последната седмица, но постепенно нещата отшумяват. Не е нищо сериозно, но трябваше да тренирам по-леко тези дни", каза Ковачев.

 

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки