Сензациите в пресата: Чужди мениджъри гледат Божинов в контролите

Крушарени сдобрил Акрапович и Умарбаев, Джоди Лукоки отчете психологически проблеми

Сензациите в пресата: Чужди мениджъри гледат Божинов в контролите

Най-интересните теми от българската преса днес, 26 януари:

 

„Тема спорт”: Чужди мениджъри гледат Божинов в контролите

 

Чуждестранни мениджъри ще гледат звездата на Ботев Враца Валери Божинов в контролите. Новакът в Първа лига излиза днес от 16:00 часа в Турция срещу украинския елитен Александрия. Тимът е трети в местния шампионат зад лидера Шахтьор Донецк и втория Динамо Киев. Мачът с Александрия е първи за врачани от лагера им в Турция. Очаква се Божинов да бъде наблюдаван от агенти, работещи с руски и турски клубове по време на лагера в Турция. Той все още не е подписал нов договор с Ботев Bp, но води подготовка с отбора. Контрактът му бе до края на 2018-а. Ако нападателят не си намери отбор в чужбина, ще остане при врачани и за пролетта, довериха от клуба. 

Неофициален дебют за тима ще направи централният защитник Мартин Кавдански, както и естонският бранител Едгар Тур, който е на проби. С евентуалното негово привличане и оставането на Валери Божинов селекцията на врачани може да се счита за приключена. В първата си контрола новакът в елита падна у дома с 0:2 от Дунав Русе.

 

„Меридиан мач”: Крушарени сдобрил Акрапович и Умарбаев

 

Собственикът на Локо (Пд) Христо Крушарски е събрал на среща треньорът Бруно Акрапович и халфът Парвиз Умарбаев, за да изясни ситуацията с техните отношения и причината таджикът да загуби позициите, които си бе извоювал в отбора и които му заслужиха нов договор. Спецът и футболистът са се разбрали в присъствието на шефа и е станало ясно, че Бруно няма нищо лично против играча. Единственото му изискване е той по-точно да спазва треньорските указания, за да не се изморява толкова бързо по време на срещите. Играчът от своя страна е признал, че е чул от някои от съотборниците си, че Акрапович имал други фаворити и говорел зад гърба му. Уточнено било, че това са интриги, в които са замесени и хора, които по една или друга причина вече са извън клуба. Така Умарбаев има всички шансове отново да се пребори за място в титулярния състав с някои измежду Игор Банович и Янко Ангелов. Интерес към национала на Таджикистан проявяваха и други клубове начело със Славия, но засега той твърдо остава на „Лаута", както обяви Христо Крушарски още преди Нова година.

В същото време собственикът се е разбрал без проблеми за прекратяването на договора със Симеон Райков и крилото е свободен да си търси нов клуб без каквито и да е претенции от страна на Локо към него. 

 

„Тема спорт”: Джоди Лукоки отчете психологически проблеми

 

Крилото на Лудогорец Джоди Лукоки призна, че отборът има върху какво да работи след инкасирането на трета загуба в контролите - 0:1 от Лехия Гданск. "Не знам защо се получи толкова здрав мач. Лехия се показа като изключително агресивен опонент. Подходът ни също не беше най-добрият, защото също опитахме да отвърнем с агресия. Нашият футбол няма нужда от това да бъдем твърде агресивни, а просто да сме концентрирани. Ние загубихме своя фокус, защото реагирахме. Подведохме се по играта на съперника. И реферът не ни помогна, ала не можем да виним него. Трябва да се представяме по-добре. Трябва да отговаряме с краката си, с играта си, а не по агресивен начин", коментира Лукоки.

"Във физическо отношение сме добре, но най-важното сега е в психологически план. Трябва да останем силни в ментално отношение. Не бяхме такива, а това е една от причините да загубим. Трябва да играем футбол, да бъдем фокусирани. Ние също трябва да играем агресивно, но в добрия смисъл, а не като противника. Знам, че подготовката е важна, но това са само контроли. Сигурен съм, че сме готови. В тренировките вкарваме много. Не е като да изпускаме нарочно. И сега искахме да вкараме, но дотук по време на лагера не ни се получава. Имам много доверие в отбора и треньорите. Когато шампионатът стартира, ще вкараме много попадения. Имаме увереност, че ще се справим много добре в първенството, и смятам, че отново ще сме шампиони", завърши Лукоки.

 

Женският ни национален отбор домакинства на "Александър Шаламанов"

Приемаме Армения на 9 април

Цунами не тренира с Левски 24 часа преди дербито

Костов спокоен за състоянието на бранителя

Капитанът на Славия аут за "Герена"

Загорчич обяви групата за мача с Левски

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки