Паро: Десподов заслужаваше такъв трансфер

Защитниците в Италия са жестоки и в началото ще му е доста тежко, предупреждава Никодимов

Паро: Десподов заслужаваше такъв трансфер
Най-успешният клубен треньор у нас Аспарух Никодимов коментира трансфера на звездата Кирил Десподов в Каляри.
 
"Италианското първенство е много трудно и Кирил трябва да внимава много, за да не обърка нещата. Сега му е кацнало птичето на рамото и трябва да го хване и да се възползва от шанса си. Момчето заслужава такъв трансфер.
 
Каляри не е най-силният отбор, но в крайна сметка това е Серия А, могат да го забележат и други клубове, а и ще претърпи развитие като футболни качества. От него си зависи. Той си е и перде, което вероятно ще му е от полза", каза Никодимов пред "Тема спорт".
 
"Десподов има шанс да се наложи в Серия А и според мен възможността му е по-голяма от тази на Сашо Тонев. Бих го посъветвал да играе по-колективно. Той може да се надиграва в ситуации един на един, но защитниците в Италия са жестоки и от началото сигурно ще му е доста тежко. В Каляри ще го научат, нямам съмнение", допълни Никодимов.
 
"Дали ЦСКА сега има нужда от ново крило? По-скоро да. Джеси и Жоржиньо са непостоянни и като цяло не разполагат с кой знае каква класа. Те от 10 мача правят два-три силни. Енрике дава добра заявка в контролите, но ако не получи български паспорт, с него ще е сложно", каза още Никодимов. 
 
На 8 февруари (петък) той ще посети Сливен (в ресторант "Орешака"), където местният фен клуб "Червени войводи" ще празнува 16 години от основаването си.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки