Сензациите в пресата: Белмонт със симулация преди контролата с Урал

Звездата Дарио Сърна взе Десподов под крилото си, Дунав взима двама българи

Сензациите в пресата: Белмонт със симулация преди контролата с Урал

Най-интересните теми от българската преса днес, 3 февруари:

 

„Меридиан мач”: Белмонт се хвана за кръста, измъкна се от контролата с Урал

 

Французинът Антони Белмонт отпадна от сметките на Георги Дерменджиев непосредствено преди контролата с Урал. Халфът се хвана за кръста и обяви, че има силни болки, които му пречели да излезе срещу руснаците. Така вместо него в средата на терена излезе юношата Илия Юруков. Белмонт е известен с подобни изпълнения, които не са от вчера. Освен него на трибуните на стадион „ГСП" в Ларнака бе и Жерсон Кабрал. Крилото продължава да се оплаква от контузия, въпреки че мина през ядрено-магнитен резонанс, който показа, че няма поводи да пропуска мачове или тренировки. Извън сметките на Георги Дерменджиев остана и вратарят Петър Иванов, който от няколко дни е освободен от заниманията, които провежда Димитър Иванков.

 

„Тема спорт”: Звездата Дарио Сърна взе Десподов под крилото си

 

Емблематичният хърватски бранител Дарио Сърна взе Кирил Десподов под крилото си още от първия ден на доскорошния играч на ЦСКА в Каляри. фланговият нападател бързо се сближи с другите футболисти от Балканите - Сърна и другия хърватин Филип Брадарич, който играе като халф. Десподов публикува снимка с двамата играчи. А самият Сърна качи свой кадър с крилото в социалната мрежа Фейсбук и написа: "Добре дошъл, Десподов!".

36-годишният Сърна е най-популярното име в състава на Каляри. Той е рекордьор по мачове за националния тим на Хърватска със 134, като има и 22 гола. Освен за клуба от Сардиния десният бек е играл само за два други отбора - Хайдук Сплит (1999-2003) и цели 15 години в Шахтьор Донецк. От лятото насам е в Каляри, където е основен футболист. Именно Сърна и Брадарич, който е бивш играч на Хайдук и Риека, се очертава да са най-близки на Десподов в Каляри заради сходните езици.

 

„Тема спорт”: Дунав взима двама българи

 

В понеделник към Дунав Русе се очаква да се присъединят още двама български футболисти и с това селекцията в отбора може да се счита за приключена. Това заяви треньорът Людмил Киров. Единият най-вероятно ще е вратарят Благой Макенджиев, който в момента тренира с Верея. Според наставника отборът е подготвен на 70% за пролетния полусезон, като в следващите две седмици трябва да достигне максимална форма. "Въпреки проблемите с времето, заради които пропадна една цяла контрола, а в други две изиграхме по едно полувреме, аз съм доволен от подготовката, която проведохме с момчетата", каза Киров. 

Според него Дунав ще бъде на по-високо ниво от есента, което ще проличи в мачовете. В сряда драконите гостуват на Черно море в поредна проверка.

 

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Оперираха успешно национал на Ботев Пд

Николов подложен на интервенция в Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки