Емил Велев: Левски е велик отбор, няма да стане като ЦСКА

Наставникът на Добруджа с коментар по последните събития около "сините"

Емил Велев: Левски е велик отбор, няма да стане като ЦСКА

П оследният треньор, спечелил шампионската титла на България с Левски и настоящ наставник на Добруджа - Емил Велев заяви, че е жалко за „сините”, ако информациите за големите дългове на клуба отговарят на истината.

„Не съм надълбоко в нещата. Но наистина трябва някой да излезе от ръководните фактори в Левски и да каже точно каква е ситуацията. Защото, както аз, така и многото привърженици на Левски искат да знаят цялата истина и какво се случва с този отбор. Не може така да се крият нещата”, коментира Емил Велев пред NOVA.

Попитан как му звучат информациите от над 30 милиона дългове на Левски, Велев отговори: „Звучи ми абсурдно. Но, ако това е самата истина, много жалко. Не знам кой спонсор ще се навие да погасява такива суми. Нямам идея.”

А дали Левски може да последва съдбата на ЦСКА, треньорът коментира: „Не вярвам това да се случи. Все пак Левски е велик отбор, така че те би трябвало да се случи това нещо. Факторите, които определят тези неща да се вземат в ръце и да направят всичко възможно отборът да е по-стабилен.”

Колкото до коментираното име за нов собственик на Левски – Васил Божков, Емил Велев сподели: „Много се спекулира по тази тема. Не знам доколко е истина. Може би е привлечен само като спонсор. Но така или иначе това нещо ще се разбере. Има събрание на 6-и март и там вече може би нещата ще се изяснят напълно.”

По темата за продължаващите 10 години проблеми за Левски, Велев заяви: „Даже и повече - 11 години след като бяха освободени Сираков и Мъри Стоилов. От тогава тръгнаха нещата може би на зле. Да, Батков имаше желание донякъде, но по една или друга причина беше накаран да напусне Левски. Не се знае точно кой го е накарал, но се видя след неговото напускане какво се случи.”

А дали Павел Колев и Георги Дерменджиев ще се справят с трудностите при „сините”, специалистът отговори: „Явно, че нещата не зависят само от тях. Говоря за Павел Колев. Той има желание да изгради сериозна структура в Левски. На Дерменджиев мисля, че ще му бъде доста трудно. Но щом се е хванал на хорото, трябва да го играе докрай.”

На въпрос за коментираната сред феновете „ прокоба на Емил Велев” за дългата серия без трофей за отбора, Велев заяви: „Това са пълни измислици, особено на Тити Папазов, който каза, че прокобата е израелска. Не е вярно това нещо, това са глупости. Прокоба никой не може така случайно да хвърли. Плюс това аз от Левски съм видял само добро. Не мога да съм против този отбор.”

„Надеждата е сега да се случат нещата, за да не затъне Левски още повече. Не знам дали цифрата за дълговете е истинска. но пак казвам е много жалко това да се случи с Левски, което се случи с ЦСКА. След като имаше такива футболисти с по 45 хиляди евро заплата, 30 хиляди евро, 20 хиляди евро и около тях апартаменти, коли, премии. Те се натрупват. Всичко си има край”, каза още Емил Велев.

Колкото до настоящия си клуб Добруджа, който е последен във временното класиране във Втора лига и ще се бори за оставане в дивизията, треньорът коментира:

„Мисля, че направихме доста промени в отбора. Може би изцяло го подменихме. В момента още търсим футболисти на някои постове. Има надежда, могат да се оправят нещата. Имаме 7 домакинства, от които трябва да вземем максимума, за да имаме шанс за спасение. Но няма да е много лесна тази спасителна акция. Навсякъде се направиха промени, както в отборите, които са малко пред нас, така и в средата на таблицата, а да не говорим за водещите отбори. Според мен се подобриха нещата. Знаем, че в този период от годината е трудно да се намерят добри футболисти.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки