Дерменджиев: Искам да върнем ДНК-то на Левски

"Няма как всичко да се случи изведнъж", заяви наставникът на Левски

Дерменджиев: Искам да върнем ДНК-то на Левски

 Наставникът на Левски Георги Дерменджиев говори на официална пресконференция пред медиите преди началото на втория дял от сезона в Първа лига. На срещата с журналистите бяха представени и новите попълнения Валери Божинов, Мартин Райнов и Живко Миланов. Дерменджиев призна, че все още не е подписал договор с клуба, а също така и заяви, че ще опита да върне ДНК-то на "синия" клуб.

 
"Още не съм официално треньор на Левски. Надявам се в близките дни всичко да е готово. За себе си нямам опасения и съм спокоен. В мен няма напрежение. Мисля, че нещата вървят в благоприятна посока и не трябва да насаждаме напрежение. Трябва да сме търпеливи. Подготвяме отбора за неделя и очакваме първия мач. Всичко трябва да бъде изпипано така, както трябва. Отборът ще започне първенството в едно добро състояние. Пред вас са момчетата, които мисля, че ще допринесат за подобрението играта на Левски. За момента това са те. В неделя ще видите дали са готови да се включат. Левски винаги е бил марка, но в продължение на 10 години назад няма нищо спечелено. Всяка година е тръгвал с обещания: ще бъде шампион, ще играе в Европа. Трябва да бъдем реалисти и да определим какво е точното състояние, за да няма излишни очаквания. Проектът, който изграждаме, е перспективен. За това нещо обаче трябва да има търпение, за да може отборът да направи такъв тим, който да върне публиката. Това е нашата цел. Реалните очаквания са да спечелим колкото може повече точки", започна наставникът. 
 
"Всеки мач ще играем за победа. Това е период, в който отборът трябва да бъде изключително добре организиран. Когато ръководство е разумно, трябва да се случва всичко постепенно. Няма как всичко да се случи изведнъж. Ще направим всичко възможно Левски да е шампион. Не мога да кажа кога ще стане. Трябва да оползотворим времето, а не да даваме излишни приказки и да се заиграваме между фенове и ръководство. Мога да говоря за футболистите. Подсказах, че в Левски ще бъде този, който отговаря на качествата за поставените цели. Искам да се създаде конкуренция, за да имаме добър отбор. Най-вероятно ще има не повече от двама души, които ще бъдат преотстъпени. Групата трябва да се оформи и да имаме поне по двама души на позиция. Ще има контузии и наказани, ще има и футболисти, които ще се ротират", допълни специалистът.
 
"Нашименто, Митрев и Полачек? Прави се всичко възможно да не бъдат в отбора. Самото име Левски е предизвикателство. Имам амбицията с отбора, футболистите и ръководството да постигнем тези неща, които ги направиха по времето на г-н Батков Мъри Стоилов и Наско Сираков. Винаги, когато е имало изходящ трансфер, е важна цената. Не може току-така да се дава футболист. Това говори за ниско ниво. Знаете какви са цените на един футболист. Ще дам пример с Краев. 400 000 евро за Левски каква цена е? Футболистите, които ще дойдат и ще останат тук, трябва да бъдат такава класа, че да могат да вдигат нивото на Левски. Изключително доволен съм, че тези момчета са тук. Искам да се върне ДНК-то на този клуб. Това са хората, които могат да направят това нещо. Освен с опит, те са узрели като мъже и ще бъдат полезни за Левски. Ще се подготвим добре за Локомотив (Пловдив). Ще запозная футболистите с отбора и нивото. Те имат нови футболисти, които са картотекирани. Взимаме момчета, които са доказани и много добри футболисти. Тези играчи, които са тук, дали са чужденци, или са от другаде, те са на Левски. Групата е сплотена и има много добри играчи. Като адаптация и стил е съвсем различно какво ще се получи", завърши Дерменджиев.
Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Oксер продължава да следи Марин Петков

Младежкият национал показва отлична форма през 2024 година

Левски ще разчита на Охене за Славия

Митков и Фабио Лима се очакват да са на линия за мача с Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки