Дерменджиев: Искам да върнем ДНК-то на Левски

"Няма как всичко да се случи изведнъж", заяви наставникът на Левски

Дерменджиев: Искам да върнем ДНК-то на Левски

 Наставникът на Левски Георги Дерменджиев говори на официална пресконференция пред медиите преди началото на втория дял от сезона в Първа лига. На срещата с журналистите бяха представени и новите попълнения Валери Божинов, Мартин Райнов и Живко Миланов. Дерменджиев призна, че все още не е подписал договор с клуба, а също така и заяви, че ще опита да върне ДНК-то на "синия" клуб.

 
"Още не съм официално треньор на Левски. Надявам се в близките дни всичко да е готово. За себе си нямам опасения и съм спокоен. В мен няма напрежение. Мисля, че нещата вървят в благоприятна посока и не трябва да насаждаме напрежение. Трябва да сме търпеливи. Подготвяме отбора за неделя и очакваме първия мач. Всичко трябва да бъде изпипано така, както трябва. Отборът ще започне първенството в едно добро състояние. Пред вас са момчетата, които мисля, че ще допринесат за подобрението играта на Левски. За момента това са те. В неделя ще видите дали са готови да се включат. Левски винаги е бил марка, но в продължение на 10 години назад няма нищо спечелено. Всяка година е тръгвал с обещания: ще бъде шампион, ще играе в Европа. Трябва да бъдем реалисти и да определим какво е точното състояние, за да няма излишни очаквания. Проектът, който изграждаме, е перспективен. За това нещо обаче трябва да има търпение, за да може отборът да направи такъв тим, който да върне публиката. Това е нашата цел. Реалните очаквания са да спечелим колкото може повече точки", започна наставникът. 
 
"Всеки мач ще играем за победа. Това е период, в който отборът трябва да бъде изключително добре организиран. Когато ръководство е разумно, трябва да се случва всичко постепенно. Няма как всичко да се случи изведнъж. Ще направим всичко възможно Левски да е шампион. Не мога да кажа кога ще стане. Трябва да оползотворим времето, а не да даваме излишни приказки и да се заиграваме между фенове и ръководство. Мога да говоря за футболистите. Подсказах, че в Левски ще бъде този, който отговаря на качествата за поставените цели. Искам да се създаде конкуренция, за да имаме добър отбор. Най-вероятно ще има не повече от двама души, които ще бъдат преотстъпени. Групата трябва да се оформи и да имаме поне по двама души на позиция. Ще има контузии и наказани, ще има и футболисти, които ще се ротират", допълни специалистът.
 
"Нашименто, Митрев и Полачек? Прави се всичко възможно да не бъдат в отбора. Самото име Левски е предизвикателство. Имам амбицията с отбора, футболистите и ръководството да постигнем тези неща, които ги направиха по времето на г-н Батков Мъри Стоилов и Наско Сираков. Винаги, когато е имало изходящ трансфер, е важна цената. Не може току-така да се дава футболист. Това говори за ниско ниво. Знаете какви са цените на един футболист. Ще дам пример с Краев. 400 000 евро за Левски каква цена е? Футболистите, които ще дойдат и ще останат тук, трябва да бъдат такава класа, че да могат да вдигат нивото на Левски. Изключително доволен съм, че тези момчета са тук. Искам да се върне ДНК-то на този клуб. Това са хората, които могат да направят това нещо. Освен с опит, те са узрели като мъже и ще бъдат полезни за Левски. Ще се подготвим добре за Локомотив (Пловдив). Ще запозная футболистите с отбора и нивото. Те имат нови футболисти, които са картотекирани. Взимаме момчета, които са доказани и много добри футболисти. Тези играчи, които са тук, дали са чужденци, или са от другаде, те са на Левски. Групата е сплотена и има много добри играчи. Като адаптация и стил е съвсем различно какво ще се получи", завърши Дерменджиев.
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки