Министър Кралев присъства на контролно на националния отбор по художествена гимнастика (СНИМКИ)

Победителка в надпреварата стана Невяна Владинова

Министър Кралев присъства на контролно на националния отбор по художествена гимнастика (СНИМКИ)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалното контролно на националния отбор по художествена гимнастика – жени и ансамбъл.

 

Контролното състезание се проведе в тренировъчната зала на „Арена Армеец“ и на него композициите си показаха момичетата от основния и разширения състав индивидуално и ансамбъл. Победителка в надпреварата стана Невяна Владинова, която събра общ сбор за 4-те си композиции 79,400 т. В челната тройка са Татяна Воложанина със сбор 76,200 т. и Катрин Тасева – 73,350 т. 
 
Председателят на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира пред медиите, че въпреки ранния етап на подготовка, тя е много доволна от играта, която показват момичетата. 
 
 
„Невяна Владинова е в прекрасна форма за този период. Може би за много хора голямата изненада е Татяна Воложанина, която е с едни от най-сложните композиции в трудност с тяло и успява да достигне дори рускините. Тя е с травма, която ще лекуваме според мнението на лекарите. Катрин Тасева изкара много тежък вирус. Днес е третата ѝ тренировка и не бяхме сигурни дали да участва на това контролно, но тя сама пожела да се включи“, сподели Раева.
 
 
Тя изрази своето удoвлетворение от представянето на Петя Борисова, Вая Драганова, Лъчезара Петкова и Анна Келман. Тази година са вложени много усилия съчетанията на момичетата от националния отбор да бъдат конкурентни на най-добрите гимнастички в света. Голяма цел пред индивидуалните състезателки е спечелването на две квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 г.
 
 
Ансамбълът също демонстрира новите си композиции, които постоянно търпят развитие и усложняване. В съчетанието с обръчи и бухалки играят Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, а в съчетанието с топки на мястото на Зафирова се включва Камелия Стоилова. За съчетанията на ансамбъла Илиана Раева коментира, че са много различни и по-трудни от досегашните и е нужно време, за да бъдат изработени. За Елена Бинева, която не игра с ансамбъла днес, предстои 2-месечно възстановяване от стара травма. „Ще спазим лекарското предписание, тъй като Елена ни е нужна за Световното първенство и Олимпийските игри“, изтъкна Раева. Първото състезание за ансабъла ще бъде Световната купа в Пезаро. 
 
 
Боряна Калейн също пропусна днешното контролно, тъй като по лекарска препопъка е в 10-дневна почивка след извършена процедура, но се намира в много добра форма сподели Илиана Раева.
 
 
Утре за Москва заминава Невяна Владинова, която ще се включи в първото голямо състезание за годината – Гран При Москва. С нея пътува и Татяна Воложанина, която ще вземе участие в съпътстващия го силен международен турнир.
 
Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

България с финалисти във всички категории на ОШ по спортна аеробика в Прага

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки