На „Герена” очакват Горанов да предаде капитанската лента на Миланов

За пръв път от 2009 г. двама капитани са аут от Левски

На „Герена” очакват Горанов да предаде капитанската лента на Миланов
„Много важно е кои са лидерите на един отбор", обяви на първата си пресконференция на „Герена" Георги Дерменджиев. Това стана в присъствието на двама играчи, които бяха привлечени, за да водят останалите - Живко Миланов и Валери Божинов.
 
Първият се слави като железен боец, а Валери - с умението си да вдига настроението в съблекалнята. Освен това и двамата са носили в различни моменти капитанската лента. Е, при Божинов това се случи само в един мач през сезон 2014/15, но все пак името му стои в историята по този показател.
 
Очаква се двамата да предявят заявка за лентата и сега. Особено, след като двама нейни притежатели са аут. Обертан бе продаден на Ерзурумспор, а с Божидар Митрев се водят преговори, за да разтрогне договора си.
 
Интересен факт е, че Левски за пръв път от 2010 година насам се разделя с двама капитани. Преди девет години това се случи с Елин Топузаков и Живко Миланов. Топчо през зимата се озова в Апоел Рамат Ган, където по-късно приключи кариерата си. Живко пък пое към Васлуй.
 
Оттогава Левски държи на капитаните си и си позволява да се разделя най-много с един от тях. В момента титуляр с лентата е Иван Горанов, който я захапа от Божидар Митрев. Мнозина обаче очакват той да я предостави именно на Живко Миланов. 
 
„Длъжен е!", категорични са специалисти и запалянковци. Това обаче не се случи при предишното завръщане на Живко на „Герена". Тогава капитан бе Веселин Минев, който реши, че е чакал достатъчно за тази чест и не смята да я предостави на друг.
 
Един мач с лентата има и Давид Яблонски. Чешкият защитник се радва на добра репутация сред агитката. В новата ситуацията, когато бе афиширано, че българите излизат на преден план, то той едва ли ще бъде кандидат дори и за трети капитан. Такъв по-скоро ще бъде Николай Михайлов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки