БОМБАТА НА ГОДИНАТА: Лудогорец се препъна във Верея! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вратарят на старозагорци направи страхотен мач и отчая Кешеру и компания

БОМБАТА НА ГОДИНАТА: Лудогорец се препъна във Верея! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Верея хвърли бомбата още на старта на пролетния дял от първенството, след като устиска 0:0 срещу Лудогорец в Стара Загора. Домакините, които излязоха с 11 чужденци в дебюта на украинския треньор Александър Самедов, се бранеха цял мач и го правеха с успех. Страхотен мач направи вратарят им Генадий Ганев, който с изявите си отчая Кешеру и компания.
 
Така разградчани изпуснаха важни две точки по пътя към осма поредна титла. Те продължават да са първи с аванс от 7 пред ЦСКА. "Червените" обаче имат мач по-малко. Утре те гостуват във Варна на Черно море.
 
Лудогорец очаквано взе инициативата още от първата минута. Играта се водеше предимно в пред наказателното поле на Верея. Не закъсняха и положенията. Марселиньо се опита са стреля от движение, но неточно. В 12-ата минута Кешеру пусна хубав извеждащ пас към Лукоки, който обаче беше изпреварен от вратаря на Верея, който изчисти топката. Сеикунди след това центриране от корнер стигна до Козмин Моци, който с глава не успя да уцели вратата.
 
 
Натискът на шампионите продължи, на моменти домакините се бранеха с 10 души в наказателното поле и за съперникът им бе трудно да намери пролука към вратата на Ганев. В 29-ата минута Марселиньо не можа да вкара на празна врата след центриране от корнер. Бразилецът направи още един фрапантен пропуск. В 43-ата минута той се озова сам срещу вратаря, но от 2-3 метра стреля в аут.
 
И след почивката ситуацията на терена не се промени. От самото начало Лудогорец обсади вратата на Верея. В 56-ата минута Лукоки можеше да открие резултата. Той получи топката в наказателното поле и стреля, но Генадий Ганев демонстрира отличен рефлекс и спаси.
 
 
Треньорът на шампионите Антони Здравков вкара в игра Адриан Попа, за когото това беше официален дебют за Лудогорец. Румънецът се появи на мястото на Джоди Лукоки.
 
В 70-ата минута Клаудиу Кешеру прати топката във вратата на Верея, но попадението не беше зачетено заради засада. 
 
 
Четвърт час преди края в игра влезе Абел Анисе. Това е първата му поява на терена от 6 април 2018, когато се контузи тежко в дербито с ЦСКА. Секунди по-късно Клаудиу Кешеру не успя да засече подаване на Вандерсон, последвано от удар с глава на Сисиньо, който не затрудни Ганев.
 
Шампионите не се отказаха да търсят попадението. В нападение се включи дори Козмин Моци, но и това не помогна.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки