ИЗВЪНРЕДНО: Разпродават Любо Пенев на промоция

Имоти по морето на треньора на ЦСКА предлага частен съдебен изпълнител, заради задължения към община Царево

ИЗВЪНРЕДНО: Разпродават Любо Пенев на промоция
Промоция за последните остатъци от богатството на Любо Пенев е обявил частен съдебен изпълнител, показва проверка на „България днес".
 
Повод за разпродажбата са неплатени задължения на бившия футболист към община Царево. След като чиновниците не успяват да се споразумеят с легендата, на търг са извадени имотите, притежавани от Чичовото. От общината отказаха да отговорят каква точно е дължимата от Пенев сума.
 
Според документите от Агенцията по вписванията става дума за три парцела на първи линия до морето в село Синеморец. Общата им площ е почти 15 декара, а пазарната им стойност малко над един милион лева. Върху тях преди години Пенев планираше да вдигне баровско вилно селище. След невъзможност да обслужва кредитите си за 2,3 млн. към банки намеренията му увиснаха.
 
В опит да си събере парите през 2009 г. трезорът му наложи забрана да напуска страната. По това време Пенев отново бе треньор на ЦСКА и бе заплашен да пропусне евромача на армейците срещу Фулъм. Очертаващият се резил бе избегнат след намесата на тогавашните собственици от „Титан". С тяхна помощ Любо внесе 50 бона гаранция и успя да присъства при загубата на отбора си.
 
Дадените тогава от Пенев обещания, че съвсем скоро ще си плати дълговете, така и не се сбъдват. От документите в Търговския регистър става ясно, че запорите над фирмите и имуществото от страна на банката и до ден днешен не са вдигнати. Футболната легенда все пак успява да изплати част от сумите. За останалите през лятото на миналата година прави нова ипотека на стойност 1 173 498 лв. Любопитно е, че като обезпечение за парите служат имотите в Синеморец.
 
Няколко месеца след сделката с банката, за Пенев се сещат и общинските власти. След като не си събират дължимите пари от Чичовото, е наложен запор върху парцелите, а съдия-изпълнител започва разпродажба. След публикуване на обявата, самият търг е насрочен за началото на януари тази година.
 
Брокери, запознати с документацията, коментират, че цените и на трите имота са изключително занижени, което прави покупката им изключително изгодна. Промоционалните цени така и не предизвикват интерес сред инвеститори. След провала на търга съдия-изпълнителят насрочва ново събиране на оферта, а цените са намалени. В случай че и следващият търг в края на месеца се провали, следва нова промоция до намиране на купувачи.
 
Така според експерти в един момент може да се стигне дотам, че парите от продажбата да не покрият дълга на Пенев към банка и община. Така Чичовото рискува да остане без имоти, но и с неплатени кредити.

 

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки