Сензациите в пресата: Офанзивен играч на Легия Варшава отказал на ЦСКА

Кайзер преподписва в края на другата седмица, Езе не играл срещу Етър заради студа ,

Сензациите в пресата: Офанзивен играч на Легия Варшава отказал на ЦСКА

Най-интересните теми от българската преса днес, 2 март:

 

„Тема спорт”: Офанзивен играч на Легия Варшава отказал на ЦСКА

 

Офанзивен играч на Легия Варшава е отказал предложение от ЦСКА през зимата. Това разкри спортният директор на полския клуб Радослав Кучарски. Въпросният футболист е 28-годишният Хосе Канте, който действа като крило. Вместо на "Армията" той е предпочел да премине във втородивизионния испански Химнастик Тарагона, който се бори за оцеляването си.

"Канте не попадаше в плановете на треньора и не искаше да играе скромна роля в Легия. Проведох много разговори с него. Той е амбициозно момче и прецени, че е по-добре да промени обстановката. В крайна сметка отиде под наем в Химнастик Тарагона, но беше доста близо до ЦСКА. Накрая обаче предпочете Испания", заяви директорът на Легия Кучарчски.

Канте прави добър старт в Химнастик, като се разписва още във второто си участие при 2:3 от Кадис. Химнастик заема 21-о място от 22 отбора в Сегунда дивисион. Сред клубовете, за които Канте е играл, са ЛЕК Ларнака, Гурник Забже и Висла Плоцк. Той е национал на Гвинея.

 

„Тема спорт”: Кайзер преподписва в края на другата седмица

 

Вратарят Даниел Кайзер най-накрая ще продължи договора си с Ботев Пловдив. Старши треньорът на канарчетата Николай Киров заяви, че се надява това да се случи до дни. "С Кайзер се водят преговори всеки ден, както и с агенцията му. Мисля, че в края на другата седмица всичко ще бъде уточнено", сподели Белия. С изтичащ договор е и резервният страж Иван Чворович, но той се очаква да бъде освободен след края на сезона.

Относно селекцията Киров каза: "Запълнихме всички дупки. Напуснаха ни четирима човека. На всички места взехме хора. Сашо Тонев е като едно допълнение, в полза на отбора. Така че съм доволен от селекцията", каза специалистът.

 

„Меридиан мач”: Езе не играл в Търново заради студа

 

Нигериецът Стивън Езе явно все още не може да се адаптира към климата и зимата в Европа. Африканецът пристигна у нас точно преди година и вече успя на няколко пъти да види сняг и да почувства студа, но определено не е привикнал. Преди двубоя с Етър миналия кръг, когато температурите бяха около нулата, той е обяснил на треньора, че не си чувства пръстите.

„Шефе, ако искаш ме пусни да играя, но не си чувствам пръстите", били думите на Стивън към Бруно Акрапович, който настоява футболистите да не му спестяват нищо, свързано с тяхното състояние, за да не се рискува представянето на целия отбор.

Срещу Етър като титуляри в центъра на отбраната започнаха Асен Георгиев и Димитър Везалов, но цялостното представяне на „черно-белите" в дефанзивен план бе катастрофално. Езе обаче се очаква да играе днес.Той е един от най-конвертируемите в тима и дори да допуска грешки, се представя на едно общо взето много добро ниво.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки