Желязков: Лошото е, че Лудогорец побългари играта си

Треньорът им не е проблема за слабите резултати, Марселиньо и Моци могат да играят още година, смята легендата

Желязков: Лошото е, че Лудогорец побългари играта си
Легендата на българския футбол Андрей Желязков изказа мнението си относно кризата в Лудогорец през пролетта пред „Меридиан мач".
 
„Не ми се иска много да коментирам темата Лудогорец, защото в България хората са много чувствителни и лесно се обиждат и засягат. Но щом ме питате, ще ви кажа какво мисля. За мен в Разград доказаха, че трудно се изгражда нещо и много лесно се руши", започна Жужо.
 
„По-притеснителното от резултатите на Лудогорец е играта на отбора. Вече не играят толкова добре и толкова бързо, както преди. Не им е проблемът в българските футболисти. Те са доказани. И Пламен Илиев, и Манолев, и Серкан Юсеин. За Серкан гледам, че е контузен, но е момче, което много ще расте.
 
И той, и останалите знаят да играят футбол. Надявам се, че българите в отбора няма да станат жертва на лошите резултати. По-неприятното за Лудогорец е, че те си побългариха играта", продължи футболист номер 1 на България за 1980 година. 
 
„Аз все пак продължавам да мисля, че те отново ще станат шампиони. Но ще е с повече зор от други години. Ако продължават в същия дух обаче, може да не успеят, а догодина със сигурност няма да успеят, ако Левски и ЦСКА се подсилят още малко. За този сезон нещата ще се поизяснят след два кръга.
 
Ако влязат в плейофите с 1,2 или 3 точки аванс ще им е доста тежко. За мен най-решаващото от всичко е дали Лудогорец ще реши да стане шампион тази година. Ако решат, логично е да успеят, защото продължават да разполагат с най-силния отбор.
 
Марселиньо и Моци не са изчерпани. Спокойно могат да са полезни на отбора и през следващия сезон. Марселиньо е играч, който само с едно или две свои действия може да реши всеки мач. Така че при тях нещата, както и в живота, опират до психология.
 
Не мисля, че и треньорът им е проблем. Знаете обаче, че треньорите ги пазят резултатите. Един автобус ако се развали, вината обикновено се хвърля върху шофьора и го сменят. И във футбола с треньорите е горе-долу същото.
 
Това, което най-много им трябва на Лудогорец, е обединение. Аз не знам как са нещата вътре в клуба. Ако има разделение между българи, румънци и бразилци или дори не разделение, а борба за надмощие - то трябва да спре и ще успеят", завърши Андрей Желязков.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки