Нов в Левски: Трансфер в гранд е крачка напред, надявам се на дебют срещу Лудогорец

„България е футболна страна, Станимир Стоилов много ми помага със съвети“, разкри Сейдахмет

Нов в Левски: Трансфер в гранд е крачка напред, надявам се на дебют срещу Лудогорец

Новото попълнение в състава на Левски Еркебулан Сейдахмет се надява да получи шанс за изява в неделното домакинство на шампиона Лудогорец от XXV кръг на Първа лига.

19-годишният казахстански национал пристигна на "Герена" в средата на миналата седмица и очаквано остана извън групата за столичното дерби със Славия, спечелено с 3:0 от "сините" през уикенда.

"В отбора ме посрещнаха много добре, даже не очаквах толкова топъл прием. Колективът е отличен, треньорите са много добри. България е футболна страна, така че всичко е чудесно", каза Сейдахмет.

"Трудно можех да разчитам, че ще мога да дебютирам още със Славия, защото бях в отбора от едва три дни. Готвя се за мача с Лудогорец, който ще се играе на 10 март. Надявам се в него да получа шанс", допълни младокът, който е преотстъпен на Левски от елитния руски Уфа, но смята, че този трансфер е крачка напред в кариерата му.

"Български футболен гранд - това, разбира се, е крачка напред. Левски играе атакуващ футбол, а Уфа - защитен. Затова за мен беше по трудно да се преборя за място в състава там. Уфа се бори за оцеляване в руската Висша лига, а Левски е един от лидерите в българския футбол. Ще работя здраво и се надявам да вкарам много голове", каза Сейдахмет, който не знае дали бившият наставник на "сините" и на националния отбор на Казахстан по футбол Станимир Стоилов е участвал в реализирането на трансфера му.

"Не знам дали Станимир Стоилов по някакъв начин е съдействал за преминаването ми в Левски. Но Стоилов много ми помага със съвети, подсказва ми различни неща. И не само той, но и другите български специалисти, които работеха в националния отбор на Казахстан - Цанко Цветанов и Саид Ибраимов.“

Тийнейджърът е по-малко от седмица в София, но вече се чувства като у дома си.

"Представителите на по-старото поколение говорят руски, а по-младите знаят английски. Аз също говоря малко английски, така че нямам особени проблеми с комуникацията. Още от самото начало ми беше лесно тук. Не е минала и седмица, откакто съм в България, а вече се чувствам като у дома си", каза Сейдахмет, който вярва, че престоят му в Левски може да се превърне в трамплин за бъдещата му кариера.

"В България имам повече шансове да се покажа в Европа - това за мен е като трамплин. Не знам как ще се развият нещата, но в бъдеще искам да играя в Европа на още по-високо ниво", каза той.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки