Нов в Левски: Трансфер в гранд е крачка напред, надявам се на дебют срещу Лудогорец

„България е футболна страна, Станимир Стоилов много ми помага със съвети“, разкри Сейдахмет

Нов в Левски: Трансфер в гранд е крачка напред, надявам се на дебют срещу Лудогорец

Новото попълнение в състава на Левски Еркебулан Сейдахмет се надява да получи шанс за изява в неделното домакинство на шампиона Лудогорец от XXV кръг на Първа лига.

19-годишният казахстански национал пристигна на "Герена" в средата на миналата седмица и очаквано остана извън групата за столичното дерби със Славия, спечелено с 3:0 от "сините" през уикенда.

"В отбора ме посрещнаха много добре, даже не очаквах толкова топъл прием. Колективът е отличен, треньорите са много добри. България е футболна страна, така че всичко е чудесно", каза Сейдахмет.

"Трудно можех да разчитам, че ще мога да дебютирам още със Славия, защото бях в отбора от едва три дни. Готвя се за мача с Лудогорец, който ще се играе на 10 март. Надявам се в него да получа шанс", допълни младокът, който е преотстъпен на Левски от елитния руски Уфа, но смята, че този трансфер е крачка напред в кариерата му.

"Български футболен гранд - това, разбира се, е крачка напред. Левски играе атакуващ футбол, а Уфа - защитен. Затова за мен беше по трудно да се преборя за място в състава там. Уфа се бори за оцеляване в руската Висша лига, а Левски е един от лидерите в българския футбол. Ще работя здраво и се надявам да вкарам много голове", каза Сейдахмет, който не знае дали бившият наставник на "сините" и на националния отбор на Казахстан по футбол Станимир Стоилов е участвал в реализирането на трансфера му.

"Не знам дали Станимир Стоилов по някакъв начин е съдействал за преминаването ми в Левски. Но Стоилов много ми помага със съвети, подсказва ми различни неща. И не само той, но и другите български специалисти, които работеха в националния отбор на Казахстан - Цанко Цветанов и Саид Ибраимов.“

Тийнейджърът е по-малко от седмица в София, но вече се чувства като у дома си.

"Представителите на по-старото поколение говорят руски, а по-младите знаят английски. Аз също говоря малко английски, така че нямам особени проблеми с комуникацията. Още от самото начало ми беше лесно тук. Не е минала и седмица, откакто съм в България, а вече се чувствам като у дома си", каза Сейдахмет, който вярва, че престоят му в Левски може да се превърне в трамплин за бъдещата му кариера.

"В България имам повече шансове да се покажа в Европа - това за мен е като трамплин. Не знам как ще се развият нещата, но в бъдеще искам да играя в Европа на още по-високо ниво", каза той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки