Близнаците Миневи с интересни коментари преди Левски - Лудогорец

Данчо и Веско играха за „сини“ и „зелени“, а сега са съотборници в Царско село

Близнаците Миневи с интересни коментари преди Левски - Лудогорец

Йордан и Веселин Минев са двама от най-големите образи в българския футбол. Близнаците, родени в Пазарджик преди 38 години, са сред най-добрите защитници у нас през този век. Сега двамата са съотборници в лидера във Втора лига Царско село, но най-силните им години преминаха съответно в Лудогорец и Левски. Дни преди дербито между „зелени“ и „сини“ на „Герена“, „Меридиан Мач“ направи интервю с двамата преди голямата битка. „Кой ще говори пръв?“, попитахме ги ние. А Данчо каза в типичния си стил: „Аз ще говоря пръв, защото имам повече титли от него, а и съм по-голям“...

-Данчо, кой според теб е фаворит преди голямото дерби на „Герена“?

-Няма фаворит, шансовете са 50 на 50. Може би, който повече тича и бъде концентриран, ще излезе краен победител.

-Кои са силните и слабите страни на „сини“ и „зелени“?
-Със сигурност силната страна на Лудогорец е притежанието на топката. Както и скоростта в атака. Не трябва обаче да забравяме, че и Левски при Георги Дерменджиев, вече започна да изгражда стил, който разбира се, е също с повече подавания. Силите са изравнени и изхода на мача ще бъде решен от по-малкото грешки на единия отбор.

-Какво е мнението ти за побългаряването на Левски и Лудогорец?
-Разбира се, това е правилно. Когато националния отбор е играл добре, също се е залагало на футболисти от родното първенство. Когато върви националния тим, има и големи трансфери в чужбина. Има много млади таланти в школите ни, на които трябва да се залага.

-ЦСКА и Левски имат ли шанс за титлата още тази година, ако имаме в предвид игровия регрес в Лудогорец?
-С футбола, който до момента показват Лудогорец, Левски и ЦСКА, смятам, че софийските грандове имат големи шансове за титла. Но знаете, че всичко се решава на терена.

-Смяташ ли новата власт в Левски ще може да спре доминацията на Лудогорец?
-Всички знаем кой е Васил Божков, финансово стабилен бизнесмен. Но не е моя работа да коментирам личности, които помагат на футбола у нас.

-Какъв е проблемът на Лудогорец - треньорски, игрови или може би някакъв друг?
-Смятам, че има пренасищане на много от футболистите. Те играят без мотивация. Още преди, когато бях в Лудогорец, съм казвал, че отборът може да се бие сам. Ако даде 70-80% от възможностите, няма кой да го бие в България. А като направим сравнение между индивидуалните качества на футболистите на Лудогорец и тези на другите отбори, разликата е огромна.

- Веско, има ли смисъл да те питаме за кой отбор ще стискаш палци?
-Това е излишен въпрос. Аз имам над 200 мача за Левски. Разбира се, че искам „сините“ да излязат краен победител в дербито с Лудогорец. Ще стискам палци за тях, много ясно.

-От скоро Георги Дерменджиев е начело на Левски, смяташ ли, че той промени отбора към добро?
-Бат’ Жоро донесе спокойствие в Левски. А в големите отбори това е много важно. Хубаво е в съблекалнята да е спокойно и да няма напрежение.

-Как би коментирал трансферите Валери Божинов, Живко Миланов, Ники Михайлов и Мартин Райнов в Левски?
-Изговори се доста по темата. Моето мнение е, че българите у нас трябва да бъдат тачени. Когато в една съблекалня съотношението е 70 на 30 българи на чужденци, и тарторите са родни футболисти, е доста по-ком-фортно. Повечето чужденци, които идват у нас, гледат само себе си. Тях не ги интересува колектива. А когато си в един отбор, всеки футболист или го може, или не го може. Но просто техния манталитет може да бъде променен от ядрото от българи.

-Левски вече има нова управа. Готови ли са те за титла?
-Така се стекоха обстоятелствата в последните кръгове, че Левски изглежда готов за титла при победа над Лудогорец на „Герена“. Дори и резултатът да е негативен за „сините“, има още много мачове в първата шестица и пак нещата могат да се обърнат.

-Голмайсторът на Първа лига Станислав Костов през зимата беше спряган за много турски клубове, но реши да остане. Как би коментирал това негово решение?
-Момчето само си каза, че иска да играе в Левски. Знаете, че при трансфер има клуб, футболист, мениджър, а и още доста неща. Най-вече играчът преценява какво иска. Той желае да се развива още в Левски, да бележи още голове и му пожелавам успех.

-Тази година с брат ще навършите 39 години. Вече мислите ли за времето след футбола - шефове или треньори ще искате да станете?
-Трудна работа е да станем някъде шефове. Насочили сме се към треньорството. Знам, че сме с пиперливи характери, но времето учи и трябва да улегнем. За сега ще се опитаме да пробием във футболен клуб, но работата на треньора е доста трудна.

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки